Header Ads

«Πατάει» και στα λιμάνια η Goldair, μέσω αμερικανο-πολυεθνικής κοινοπραξίας

Ενας από τους μεγαλύτερους ομίλους στην Ελλάδα, που έχει ποικίλη επιχειρηματική δραστηριότητα σε χερσαίες μεταφορές, αποθήκευση και διανομή, επίγεια εξυπηρέτηση στα αεροδρόμια, τουρισμό και σε σειρά άλλων τομέων, ο όμιλος Goldair, ετοιμάζεται για μια ακόμα δραστηριότητα.

Κι ενώ εκκρεμεί να ξεκινήσει η κατασκευή του μεγάλου, Εμπορευματικού Κέντρου στο Θριάσιο Πεδίο, ο όμιλος προχωρά σε επενδύσεις και στα αεροδρόμια.

Σε συνάντηση που είχε ο πρόεδρος και διευθύνων Σύμβουλος τoυ ομίλου Goldair, Kαλλίνικος Καλλίνικος και ο διευθυντής Στρατηγικών Επενδύσεων, Βασίλης Μαγκλάρας, με τον Πρέσβη των Η.Π.Α στην Ελλάδα, Τζέφρυ Πάιατ, στις εγκαταστάσεις της Αμερικάνικης Πρεσβείας στην Αθήνα, συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν το επενδυτικό σχήμα που έχει δημιουργηθεί για την από κοινού διεκδίκηση των λιμένων Αλεξανδρούπολης, Βόλου και Καβάλας, τα οποία κατέχει το ΤΑΙΠΕΔ και πρόκειται να αποκρατικοποιηθούν σύντομα.

Συγκεκριμένα, ο όμιλος Goldair συνιστά έναν σημαντικό εταίρο στο συνολικό επενδυτικό σχήμα στο οποίο συμμετέχουν μεγάλες πολυεθνικές αμερικάνικες εταιρείες, όπως η SSAMarine, με έδρα την Ουάσιγκτον, που λειτουργεί σε περίπου 250 λιμάνια σε όλο τον κόσμο και την αμερικανική BlacksummitFinancialGroup, ένα επενδυτικό fund.

Η συμμετοχή του κάθε εταίρου, σε καθένα από τα τρία λιμάνια, θα είναι με διαφορετικό ποσοστό.

«Η συνεργασία του ομίλου μας με πολυεθνικές επιχειρήσεις υψηλού κύρους αμερικανικών συμφερόντων προκειμένου να συμμετέχουμε ως κοινοπρακτικό σχήμα στις σχεδιαζόμενες αποκρατικοποιήσεις των Λιμένων Αλεξανδρούπολης, Καβάλας και Βόλου, συνιστά για εμάς στρατηγικό στόχο. Ο όμιλός μας με την ηγετική του παρουσία στον τομέα των σιδηροδρομικών μεταφορών και Logistics στην Ελλάδα μπορεί να εξασφαλίσει την επιτυχία του εγχειρήματος ώστε τα συγκεκριμένα Λιμάνια να εξελιχθούν σε πόλους ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας εν συνόλω αλλά και των τοπικών οικονομιών, καθιστώντας παράλληλα την χώρα μας πρωταγωνιστή στον τομέα των συνδυασμένων μεταφορών στην Ε.Ε.,» δήλωσε ο Καλλίνικος Καλλίνικος.

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.