Header Ads

Συρία: Συγκρούσεις μεταξύ αμερικανικών δυνάμεων και φιλοκυβερνητικών πολιτοφυλακών

Συγκρούσεις ξέσπασαν ανάμεσα στις αμερικανικές δυνάμεις και πολιτοφυλακές πιστές στην κυβέρνηση του Σύριου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ κοντά στο Καμισλί, στην βορειοανατολική Συρία, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και ανταποκριτή του AFP.

Η σύντομη αυτή και σπάνια χερσαία αντιπαράθεση ξέσπασε κατά την «ακούσια» διέλευση μιας αμερικανικής στρατιωτικής αυτοκινητοπομπής από το χωριό Χερμπάτ Άμο, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Οι συγκρούσεις, οι οποίες προκάλεσαν έναν νεκρό στην πλευρά των φιλοκυβερνητικών πολιτοφυλακών, τερματίστηκαν έπειτα από αμερικανική επιδρομή που έγινε στον τομέα, η οποία επέτρεψε την απομάκρυνση δύο αμερικανικών στρατιωτικών οχημάτων από το χωριό, σύμφωνα με τις πηγές αυτές.

Την ίδια ώρα το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA μετέδωσε ότι αμερικανικά πολεμικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν τουλάχιστον μια αεροπορική επιδρομή στην περιοχή Χάσακα στην βορειοανατολική Συρία, όπου Αμερικανοί στρατιώτες σκότωσαν έναν άνθρωπο.

Νεκρός είναι ένας άμαχος, σύμφωνα με το SANA, το οποίο προσθέτει ότι άλλος ένας τραυματίστηκε όταν οι αμερικανικές δυνάμεις άνοιξαν πυρ εναντίον ανθρώπων που σταμάτησαν τα αμερικανικά οχήματα σε σημείο ελέγχου ανατολικά του Καμισλί.

Μετά το περιστατικό αυτό με τα πυρά έγινε αεροπορική επιδρομή σε χωριό της αγροτικής περιοχής του Καμισλί, κοντά στην μεθόριο με την Τουρκία, διευκρίνισε επίσης το SANA.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Τουρκίας, το Anadolu, μετέδωσε την ίδια ώρα ότι έγιναν δύο αεροπορικές επιδρομές.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters)

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.