Header Ads

Σούπερ Μάρκετ: Ράφια αδειάζουν λόγω κορονοϊού, αλλά ξαναγεμίζουν

Φωτογραφία αρχείου. 

Ορισμένα ράφια μεγάλων σούπερ μάρκετ στην Αθήνα άδειασαν πριν ακόμα ξεσπάσει το πρώτο κρούσμα του κορονοϊού (πλέον τρίτο στην Ελλάδα), το οποίο έκανε την εμφάνισή του το πρωί της Πέμπτης. Εκπρόσωποι τεσσάρων μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ μιλούν για αδικαιολόγητο πανικό προσπαθώντας να καθησυχάσουν τον κόσμο και βρίσκονται σε ετοιμότητα, ώστε να μην υπάρξει η παραμικρή έλλειψη. 

 

ΑΒ Βασιλόπουλος:  Υπό πλήρη έλεγχο 

«Άδεια ράφια υπάρχουν και ένα απλό Σάββατο βράδυ», δήλωσε εκπρόσωπος των καταστημάτων της πρωτεύουσας. «Μέχρι στιγμής η κατάσταση σε όλα τα σούπερ μάρκετ της αλυσίδας είναι υπό πλήρη έλεγχο». 

Σκλαβενίτης: Δεν θέλουμε να αγχωθεί ο κόσμος 

«Οι καταναλωτές βρίσκονται σε πανικό και η κατάσταση γίνεται λιγάκι πιο δύσκολη, εξηγεί εκπρόσωπος των καταστημάτων Σκαβενίτη στην Αθήνα. «Δεν θέλουμε να σπείρουμε τον πανικό. «Αυτό που ισχύει είναι ότι τα καταστήματα έχουν προετοιμαστεί, έχουν αυξήσει τα αποθέματά τους, έχουν προπαραγγείλει περισσότερα προϊόντα και υπάρχει ανάλογη κίνηση. Δεν θέλουμε να αγχωθεί ο κόσμος, όλοι κάνουμε αυτά που πρέπει να κάνουμε». 

 

LIDL: Σημαντική αύξηση σε ξηρά τροφή 

Επιβεβαιωμένη αύξηση και στα καταστήματα των LIDL HELLAS από εκπρόσωπο της αλυσίδας. Ο ίδιος εξηγεί ότι επί του παρόντος υπάρχει σημαντική ζήτηση σε ξηρά τροφή, αλεύρι και φυσικά είδη υγιεινής. «Βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τους προμηθευτές για να μην υπάρξουν άδεια ράφια», εξηγεί. 

Για το αν δικαιολογείται ο πανικός, επισημαίνει ότι είναι κάπως λογική αυτή η προσέλευση των καταναλωτών επειδή είναι οι πρώτες ημέρες από την έλευση του ιού στη χώρα μας. «Αν και υπάρχουν σαφείς οδηγίες από ΕΟΔΥ και από άλλους επίσημους φορείς, φαίνεται ότι ο κόσμος δεν δίνει σημασία και πανικοβάλλεται από αυτά που διαβάζει», προσθέτοντας ότι αυτή η κοσμοσυρροή θυμίζει την εποχή των capital controls. 

 

Γαλαξίας: Ο κόσμος παίρνει μακαρόνια, όσπρια και λαχανικά 

«Υπάρχουν περισσότερες πωλήσεις πριν ακόμα γίνει γνωστό το πρώτο κρούσμα στην Αθήνα», εξηγεί εκπρόσωπος των σούπερ μάρκετ Γαλαξίας. «Ο κόσμος παίρνει μακαρόνια, όσπρια και λαχανικά». 

Στην ερώτηση για το αν δικαιολογείται αυτός ο πανικός, ο εκπρόσωπος εξηγεί ότι οι καταναλωτές πανικοβάλλονται από τις εικόνες που βλέπουν από τον υπόλοιπο κόσμο, ενώ υπογραμμίζει ότι θα προσπαθήσουν να μην υπάρξει η παραμικρή έλλειψη στα προϊόντα.

 

 

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.