Header Ads

Πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του κορονοϊού στην Βόρεια Μακεδονία

Η Βόρεια Μακεδονία επιβεβαίωσε το πρώτο κρούσμα του νέου κορονοϊού, μια γυναίκα που είχε ταξιδέψει πρόσφατα στην Ιταλία, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας σήμερα.

«Η ασθενής βρέθηκε θετική στον κορονοϊό. Είναι η πρώτη ασθενής στη Βόρεια Μακεδονία που βρίσκεται θετική σε αυτόν τον παθογόνο παράγοντα», είπε ο Βένκο Φιλίπτσε.

Η γυναίκα, η οποία ζήτησε ιατρική βοήθεια νωρίς το πρωί της Τετάρτης, επέστρεψε οδικώς στη Βόρεια Μακεδονία από την Ιταλία, με ένα βανάκι. Όλοι οι άλλοι επιβάτες του οχήματος υποβάλλονται επίσης σε εξετάσεις.

Ολα όσα γνωρίζουμε μέχρι τώρα για την εξάπλωση του Covid-19:

Στην ηπειρωτική Κίνα καταγράφηκαν 406 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόνο την Τρίτη, λιγότερα από τα 508 που καταγράφηκαν την Δευτέρα.

Ο αριθμός των νεκρών στην ηπειρωτική Κίνα έφτασε τους 2.715 την Τρίτη. Ολοι οι νέοι θάνατοι βρίσκονται στην επαρχία Χουμπέι, η οποία ανέφερε επίσης 401 νέες περιπτώσεις στις 25 Φεβρουαρίου, λιγότερες από τις 499 που αναφέρθηκαν την προηγούμενη ημέρα.

Οι τοπικές κυβερνήσεις της Κίνας εντείνουν τους ελέγχους σε δημόσιους χώρους για να περιορίσουν την εξάπλωση του ιού.

Πέντε επαρχίες στην Κίνα έχουν μειώσει τα επίπεδα συναγερμού

Αλλες κινεζικές πόλεις κοντά στην κορεάτικη χερσόνησο επιβάλλουν ταξιδιωτικούς περιορισμούς στους ξένους, καθώς ο ιός εξαπλώνεται ταχέως μέσω της Νότιας Κορέας.

Ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί στη Νότια Κορέα ξεπέρασε τους 1.260 την Τετάρτη. Ανάμεσα στους ασθενείς βρίσκεται και ένας Αμερικανός στρατιώτης. Ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί τις επόμενες ώρες.

Το Βιετνάμ έχει απαγορεύσει την είσοδο στους τουρίστες από την Νότια Κορέα που επλήγησε από τον κορονοϊό.

Οι Φιλιππίνες απαγόρευσαν την είσοδο των ταξιδιωτών από συγκεκριμένες επαρχίες ενώ οι ειδικοί εκτιμούν πως πρέπει να επεκταθούν οι απαγορεύσεις.

Η Ταϊλάνδη ανέφερε τρία νέα περιστατικά την Τετάρτη, αυξάνοντας τον αριθμό των κρουσμάτων σε 40.

(Με πληροφορίες από Reuters)

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.