Header Ads

Δύο νέα έργα προχωρούν με ΣΔΙΤ

Υπογραφών συνέχεια σήμερα, καθώς εγκρίθηκαν από την Διϋπουργική Επιτροπή Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) τα έργα «Υλοποίηση φοιτητικών εστιών και λοιπών εκπαιδευτικών και ερευνητικών εγκαταστάσεων σε Βόλο και Λαμία», του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και «Υλοποίηση φράγματος Χαβρία Χαλκιδικής, εγκαταστάσεων επεξεργασίας νερού και δικτύων», του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών.

Στη συνεδρίαση, υπό την προεδρία του υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, μετείχαν οι υπουργοί Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, Παιδείας & Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, Υποδομών & Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, ο υφυπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων, Βασίλης Διγαλάκης, ο γενικός γραμματέας Ιδιωτικών Επενδύσεων & ΣΔΙΤ, Νίκος Μαντζούφας, π [ρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Ζήσης Μαμούρης και ο καθηγητής του Πανεπιστημίου και υπεύθυνος για το έργο των φοιτητικών εστιών, Γιώργος Πετράκος.

 

 

«Εγκρίναμε με ταχύτατες διαδικασίες και με τη βοήθεια των συναδέλφων υπουργών, δύο σημαντικά έργα: τις φοιτητικές εστίες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και το φράγμα του Χαβρία. Το πρώτο έχει ορίζοντα διετίας, το δεύτερο τριετίας. Και τα δύο έργα θα προχωρήσουν πολύ γρήγορα. Οι μελέτες είναι έτοιμες και δημοπρατούνται άμεσα,» δήλωσε ο Αδωνις Γεωργιάδης.
«Βασικός μας στόχος είναι η αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τα Πανεπιστήμια. Επιπλέον όμως αυτού του στόχου, θέλουμε ως Κυβέρνηση να δώσουμε τα περισσότερα δυνατά χρηματοδοτικά εργαλεία στα Πανεπιστήμιά μας προκειμένου να καλυφθούν σημαντικές ανάγκες των φοιτητών,» επισήμανε η Νίκη Κεραμέως.

Για το φράγμα Χαβρία, ο Κώστας Καραμανλής τόνισε ότι: «Το έργο έχει Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, που σημαίνει ότι είναι έτοιμο για δημοπράτηση και υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από ελληνικές και εταιρείες του εξωτερικού να συμμετέχουν στον διαγωνισμό. Η κατασκευαστική διάρκεια του έργου θα είναι για τρία χρόνια. Ξεμπλοκάροντας αυτό το έργο, αντιμετωπίζουμε πλέον συνολικά το μεγάλο πρόβλημα της λειψυδρίας στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκιδικής και εξασφαλίζουμε την άρδευση 24.000 στρεμμάτων.»

 

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.