Header Ads

Δύο ημέρες τάνγκο και μιλόνγκα για πρώτη φορά στο Μέγαρο Μουσικής - Χορεύετε;

Μιλόνγκα σημαίνει ακούμε και χορεύουμε τάνγκο. Η λέξη, εκτός από το είδος χορού, που θεωρείται πρόδρομος του τάνγκο (εξού και αποφεύγονται οι πολύπλοκες φιγούρες), αναφέρεται στις χορευτικές βραδιές που είναι αφιερωμένες στο τάνγκο. Όταν άνθρωποι όλων των ηλικιών, επαγγελματίες και μη, συγκεντρώνονται σε μια μεγάλη αίθουσα για να απολαύσουν τη μουσική και να χορέψουν τάνγκο. 

Για πρώτη φορά το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών υποδέχεται στις 21 και 22 Φεβρουαρίου ένα φαντασμαγορικό μουσικοχορευτικό διήμερο με τάνγκο και αργεντίνικα τραγούδια, που θα κορυφωθεί σε μια βραδιά μιλόνγκα, με τη συμμετοχή του κοινού!

Την πρώτη μέρα, Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου, στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος εμφανίζεται το κουιντέτο Athens Tango Ensemble με τον αργεντίνο ερμηνευτή Χόρχε Μπαρρέτο, πλαισιωμένο από χορευτές και ηθοποιούς.

Τη δεύτερη, Σάββατο 22 Φεβρουαρίου, έχουν προγραμματιστεί δύο εκδηλώσεις: το απόγευμα (18:15), η χοροθεατρική παράσταση «12 λεπτά να ζήσεις: μια ιστορία γεμάτη τάνγκο» με το χορευτικό σχήμα La Yumba Team  και στις 8:00 μ.μ. η μουσικοχορευτική βραδιά Μιλόνγκα στο Banquet, σε τραγούδια της χρυσής εποχής του τάνγκο, με χορευτικά σόου αλλά και ζωντανή μουσική από το Athens Tango Ensemble και τον Χόρχε Μπαρέτο. 

Από τις υποβαθμισμένες συνοικίες στις καρδιές όλου του κόσμου 

Το τάνγκο πήρε την πρώτη του μορφή στις υποβαθμισμένες συνοικίες του Ρίο ντε λα Πλάτα στα τέλη του 19ου αιώνα και κατάφερε, με έναν μοναδικό δυναμισμό, όχι μόνο να επιβιώσει αλλά και να εμπλουτιστεί στον 20ό και –απρόβλεπτα– στον 21ο αιώνα, εκφράζοντας ένα είδος τελετουργικού ερωτικού κώδικα που ανανεώνεται διαρκώς μέσα από καινούργιους ερμηνευτές και δημιουργούς. 

Το διήμερο πρόγραμμα αναλυτικά:

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου, ώρα 20:30, Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος

Συναυλία του Athens Tango Ensemble

Το εξαιρετικό κουιντέτο Athens Tango Ensemble, πλαισιωμένο από τραγουδιστές, ηθοποιούς και χορευτές, παρουσιάζει γνωστά και αγαπημένα τάνγκο. Πάθος, νοσταλγία και αισθαντικότητα, με επιτυχίες του θρυλικού Carlos Gardel, του μοναδικού Astor Piazzolla και άλλων συνθετών, αλλά και με τραγούδια που άφησαν εποχή (La Cumparsita, El Choclo κ.ά.). Ένα ξεχωριστό θέαμα με πολλή μουσική που μας μεταφέρει από το μαγευτικό Μπουένος Άιρες στο αριστοκρατικό Παρίσι.

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου, ώρα 18:15, Αίθουσα Βanquet 

Χοροθεατρική παράσταση «12 λεπτά να ζήσεις»

Tanda: μια τετράδα τραγουδιών με κοινό χαρακτήρα, που χορεύονται από το ίδιο ζευγάρι. Συνήθης διάρκεια: 12 λεπτά…

«Με λένε Εύα Δήμου και είμαι δημοσιογράφος. Στο τελευταίο ταξίδι μου στην Αργεντινή, έπεσε στα χέρια μου το ημερολόγιο της Λώρας Μεντή, γνωστής χορεύτριας τάνγκο. Πριν δύο χρόνια εξαφανίστηκε αναπάντεχα. Και εγώ είχα το ημερολόγιο της.

Λένε πως όλα γίνονται για κάποιο λόγο. Όντως;».

Έτσι αρχίζει η χοροθεατρική παράσταση «12 λεπτά να ζήσεις», μια αναζήτηση στον χρόνο με άρωμα tango, μυστήριο και ανατροπές.

Το τάνγκο είναι ένας χορός που μπορεί να γίνει ακλόνητο πάθος, τρόπος ζωής. Τι γίνεται όμως όταν το πάθος μεταμορφώνεται σε εμμονή; Θα καταφέρει η πρωταγωνίστρια να βρει την άκρη του νήματος; Και με ποιο τίμημα;

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου, ώρα 20:00, Αίθουσα Βanquet

Μιλόνγκα στο Banquet

Info

Τιμές εισιτηρίων:

Συναυλία του Athens Tango Ensemble (21/2)

13 € (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+, πολύτεκνοι), 15 €, 20 €

 

Χοροθεατρική παράσταση «12΄ να ζήσεις» (22/2)

12 € (γενική είσοδος) 

 

Μιλόνγκα στο Banquet (22/2)

12 € (γενική είσοδος) 

 

Πακέτα εισιτηρίων και για τις δύο εκδηλώσεις στις 22/2

20 € (γενική είσοδος) 

 

Πακέτα εισιτηρίων και για τις τρεις εκδηλώσεις στις 21 και 22/2

27 € (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+, πολύτεκνοι), 30 €, 35 €. 

Εισιτήρια

210-7282333,  και σε όλα τα καταστήματα Public. 

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.