Header Ads

Κίνα: Περισσότεροι από 1.700 γιατροί και νοσοκόμοι μολυσμένοι από τον κορονοϊό

Ο νέος κορονοϊός έχει αυξήσει τον αριθμό των Κινέζων εργαζομένων στον τομέα της υγείας που έχουν ριχτεί στην πρώτη γραμμή του αγώνα για να τον αντιμετωπίσουν, δήλωσε ανώτατος αξιωματούχος την Παρασκευή, την ώρα που έχουν προκύψει πάνω από 5.000 νέα κρούσματα και 120 επιπλέον νεκροί το τελευταίο 24ωρο.

Ο Κινέζος υφυπουργός Υγείας, Ζενγκ Γιτζίν, ανακοίνωσε ότι 1.716 εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας είχαν μολυνθεί και έξι είχαν χάσει τη ζωή τους μέχρι την Τρίτη, με τον αριθμό αυτό να αυξάνεται όσο περνούν οι μέρες.

«Τα καθήκοντα των ιατρών στο μέτωπο είναι πράγματι εξαιρετικά βαρύ: οι συνθήκες εργασίας και ανάπαυσης είναι περιορισμένες, οι ψυχολογικές πιέσεις είναι μεγάλες και ο κίνδυνος μόλυνσης είναι υψηλός», δήλωσε ο Ζενγκ σε συνέντευξη Τύπου.

Κινέζοι αξιωματούχοι και νοσοκομεία έχουν επανειλημμένα μιλήσει για την έλλειψη προστατευτικού εξοπλισμού, με βασικότερη την έλλειψη σε μάσκες προσώπου.

Περίπου 55.750 άνθρωποι έχουν διαγνωστεί με τον νέο κορονοϊό από την εμφάνισή του στη Γουχάν τον περασμένο Δεκέμβριο, με τους νεκρούς να ξεπερνούν τους 1.380.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποιο σημάδι μείωσης του ρυθμού εξάπλωσης της επιδημίας 

Οι Κινέζοι επιστήμονες δοκιμάζουν δύο αντιικά φάρμακα και τα προκαταρκτικά αποτελέσματα αναμένονται μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

(με πληροφορίες από Reuters)

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.