Header Ads

Στους 1.115 πλέον οι νεκροί από τον κορονοϊό (και μια καλή είδηση για τον αριθμό των κρουσμάτων)

Προσωπικό με προστατευτικές στολές έξω από σπίτι στο Χονγκ Κονγ το οποίο εκκενώνεται εξαιτίας ύποπτου κρούσματος κορονοϊού.

Συνολικά 97 νέους θανάτους και 2.015 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κοροναϊού (Covid-19) που έχει προκαλέσει επιδημία πνευμονίας καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στην ηπειρωτική Κίνα.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο αριθμός των νέων κρουσμάτων είναι ο χαμηλότερος που έχει καταγραφεί από την 30η Ιανουαρίου. Ο αριθμός των νεκρών δυστυχώς είναι εξαιρετικά υψηλός, αλλά τουλάχιστον είναι μικρότερος από αυτόν που είχε καταγραφεί το προηγούμενο 24ωρο. 

Ωστόσο τα δεδομένα αυτά αποτελούν δυστυχώς μόνο δύο θετικές παρατηρήσεις αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αξιολογηθούν ως ενδείξεις υποχώρησης της επιδημίας.

Πλέον ο συνολικός αριθμός των θανάτων εξαιτίας της επιδημίας ανήλθε σε 1.113 στην ηπειρωτική Κίνα και 1.115 παγκοσμίως έως τα μεσάνυχτα της 11ης Φεβρουαρίου, ενώ ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανέρχεται σε 44.653.

Οι περισσότεροι θάνατοι το τελευταίο 24ωρο, καταγράφηκαν στην επαρχία Χουμπέι, την εστία της επιδημίας, όπως και τα περισσότερα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, δηλαδή 1.638. 

 

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.