Header Ads

Εξουδετερώθηκε βόμβα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου που βρέθηκε στη Σάμο

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η επιχείρηση απομάκρυνσης και εξουδετέρωσης βόμβας που έπεσε κατά τη διάρκεια του Β′ Παγκόσμιου Πολέμου και εντοπίστηκε χτες στη Σάμο.

Η αδρανοποίηση και η απομάκρυνση βόμβας του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου που εντοπίστηκε σε κατοικημένη περιοχή το Σάββατο στη Σάμο ολοκληρώθηλκε με επιτυχία.

Στελέχη της Αστυνομίας μαζί με την Αστυνομικό Διευθυντή Σάμου προχώρησαν πρώτα από νωρίς το πρωί στην ασφαλή εκκένωση των οικιών που βρίσκονταν σε ακτίνα 150 μέτρων στην περιοχή.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με το samostimes.gr, ανέλαβε ομάδα πυροτεχνουργών ανέλαβε το έργο της αδρανοποίησης της βόμβας, βάρους 52 κιλών, αλλά και τη μεταφορά της στο πεδίο βολής «Στεφάνας».

 Όπως αναφέρεται, η βόμβα βρίσκοταν θαμμένη στα εξωτερικά σκαλοπάτια οικίας στην περιοχή «Χαρουπιές», εκεί όπου έπεσαν πολλές αντίστοιχες βόμβες των 110 λιβρών το 1943 από βομβαρδισμούς των Γερμανικών αεροπλάνων.

 Αξίζει να σημειωθεί, τέλος πως το νοσοκομείο Σάμου διέθεσε δυο ασθενοφόρα για την απομάκρυνση και μεταφορά ηλικιωμένων από την περιοχή που αντιμετώπιζαν θέματα υγείας. 

 
Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.