Header Ads

Ερχονται προσλήψεις στα τελωνεία

photo: Eurokinissi

Προσλήψεις και μετατάξεις στα τελωνεία της χώρας ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βαρβιτσιώτης, αρμόδιος για Ευρωπαϊκά Θέματα, στο πλαίσιο της δεύτερης ανάγνωσης του σχετικού νομοσχεδίου από τις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές, ανακοίνωσε νομοτεχνική βελτίωση, βάσει της οποίας οι προσλήψεις και οι μετατάξεις προς τα τελωνεία της χώρας θα πραγματοποιηθούν είτε με άτακτη είτε με συμφωνημένη έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, πρόκειται για προσλήψεις 420 νέων τελωνειακών και για μετατάξεις ακόμα 190 υπαλλήλων στα τελωνεία. Το νομοσχέδιο με τίτλο "Ρυθμίσεις για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση" ψηφίστηκε από τις επιτροπές Εξωτερικών και Οικονομικών κατά πλειοψηφία.

Νωρίτερα, ο κ. Βαρβιτσιώτης είχε καταθέσει στο παραπάνω νομοσχέδιο τροπολογία για τη θεσμοθέτηση μίας νέας μορφής επιχειρηματικής πρόσκλησης, της επονομαζόμενης "Business Visa". Η τροπολογία αφορά πολίτες τρίτων χωρών που επιθυμούν να εισέλθουν στην Ελλάδα, προκειμένου να συμμετάσχουν σε συνέδρια, εκθέσεις, συναντήσεις, διασκέψεις ή εκδηλώσεις επιχειρηματικού χαρακτήρα, χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να ακολουθούν τη συνήθη γραφειοκρατική διαδικασία έκδοσης θεώρησης εισόδου.

Όλγα Τάντου
Από το Blogger.