Header Ads

Τσίπρας: Δεν υπάρχει Αυγενάκης, πίσω απ’ όλα είναι Μητσοτάκης

.

Κούνησε το γάντι των εκλογών ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά δεν το έριξε μπροστά στον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Αν ήταν άλλος στη θέση μου, δε θα έχανε την ευκαιρία να ζητήσει εκλογές. Δεν θα ακολουθήσω σε μια τέτοια στιγμή το δρόμο που εσείς χαράξατε. Προβλέπω όμως, ότι έτσι που πάτε, γρήγορα θα τις ζητήσετε εσείς για να αποφύγετε τα χειρότερα» τόνισε στη Βουλή και πρόσθεσε με νόημα: «και δεν θα πούμε όχι, γιατί μας ενδιαφέρει να αποφύγει τα χειρότερα η πατρίδα μας».

«Δεν υπάρχει Αυγενάκης, πίσω απ’ όλα είναι Μητσοτάκης»

«Παλιότερα πρωθυπουργοί, και εγώ μεταξύ αυτών, περνάγαμε δύσκολες ώρες για τις απαιτήσεις των δανειστών και τα μνημόνια ή για κρίσιμες εθνικές συμφωνίες. Εσείς περνάτε για το ποδόσφαιρο. Ο καθείς και η μοίρα του ανάλογα με τις ικανότητές του», είπε δεικτικά ο Αλ. Τσίπρας σημειώνοντας ότι «τα κάνατε μπάχαλο σε μια αντιπαράθεση ποδοσφαιρικού τύπου και οδηγείτε σε αχρείαστους, σε μια τέτοια ιδιαίτερα στιγμή, διχασμούς».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επέρριψε προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη τις ευθύνες για το χάος στο ποδόσφαιρο. «Τον Λ. Αυγενάκη δεν τον γνωρίζω προσωπικά. Αλλά σήμερα θέλω να του εκφράσω την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή μου. Πολύ απλά γιατί στους χειρισμούς αυτούς, ας μη γελιόμαστε, δεν υπάρχει ο Αυγενάκης.

Υπάρχει μόνο ο Μητσοτάκης και το Μαξίμου» υπογράμμισε ο Αλ. Τσίπρας και συνέχισε: «υπάρχει ο Μητσοτάκης και το επιτελικό του κράτος που φέρνει όλες τις κρίσιμες αποφάσεις στο πρωθυπουργικό γραφείο. Μη πάτε να ρίξετε λοιπόν το Μουτζούρη στον Αυγενάκη. Αφού εσείς τα αποφασίσατε όλα. Είστε εσείς προσωπικά υπεύθυνος για το χάος».

Η ΝΔ ανακατεύτηκε με τα πίτουρα της διαπλοκής

Αναφερόμενος στο ποδόσφαιρο ο Αλ. Τσίπρας εστίασε στην σχέση της ΝΔ «με τους μεγαλόσχημους που σας στήριξαν και σας έφεραν στην κυβέρνηση». «Η διαπλοκή σας, σας οδήγησε σε πρωτοφανείς ακροβατισμούς. Και έχει κόστος αυτό όχι μόνο για το ποδόσφαιρο. Έχει κόστος για τη χώρα, για την κοινωνία, για τη δικαιοσύνη».

«Η κυβέρνησή σας αποδείχτηκε ανίκανη και ανήμπορη μπροστά σε μια εσωτερική κρίση που η ίδια δημιούργησε. Αλλά το τονίζω. Το μπάχαλο στο ποδόσφαιρο δεν είναι κυρίως δείγμα ανικανότητας και ανεπάρκειας. Αναδεικνύει ένα μεγαλύτερο ζήτημα. Ότι αδυνατείτε να ξεπληρώσετε τα γραμμάτια που υπογράψατε με την διαπλοκή. Και είναι πολλά αυτά τα γραμμάτια και προς πολλές κατευθύνσεις. Για αυτό τώρα δε μπορείτε όσο κι αν προσπαθήσετε να το ισορροπήσετε» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε: «ο λαός μας λέει όποιον  ανακατεύεται με τα πίτουρα τον τρώνε οι κότες. Και εσείς  ανακατευτήκατε πολύ με τα πίτουρα κύριε Μητσοτάκη. Και συνεχίζετε να ανακατεύεστε. Και με αυτό τον τρόπο αναβαθμίζετε τους ολιγάρχες σε συνδιαμορφωτές της πολιτικής, της κοινωνικής ζωής, των πρακτικών, της ιδεολογίας. Αυτή είναι η μεγαλύτερη ζημιά που έχετε προξενήσει στη χώρα. Αυτό είναι το αποτέλεσμα του ηθικού και πολιτικού εκφυλισμού του δικού σας και της παράταξης σας. Ότι οδηγεί όλη την κοινωνία στον εκφυλισμό. Αλλά δεν θα το επιτρέψουμε».

Κώστας Πουλακίδας / HuffPost Greece
Από το Blogger.