Header Ads

HuffPost Weekend: «Μαθήματα Πολέμου ΙΙΙ», Φοίβος Δεληβοριάς και «Κουρέας της Σεβίλλης»

Οι προτάσεις της HuffPost για το τριήμερο και πληροφορίες για την ακύρωση της συναυλίας της Λάρα Φαμπιάν στο Κλειστό του ΟΑΚΑ. 

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου

1ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ για Νέους Δημιουργούς

«Στιγμές Αλήθειας», Κτίριο Νίκος Κούνδουρος

Κάτι νέο έρχεται από φέτος να προστεθεί στον φεστιβαλικό χάρτη της Αθήνας: το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ για Νέους Δημιουργούς «Στιγμές Αλήθειας».

Σ’ αυτή την πρώτη διοργάνωση, η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών δίνει βήμα προβολής στους νέους Έλληνες ντοκιμαντερίστες.

Το Φεστιβάλ διεξάγεται από τις 31 Ιανουαρίου έως τις 3 Φεβρουαρίου στο ιστορικό νεοκλασικό κτίριο «Νίκος Κούνδουρος»,  στέγη της ΕΕΣ, επί της οδού Τοσίτσα 11 στα Εξάρχεια.

Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν στην ανακαινισμένη, ψηφιακά εξοπλισμένη (DCP) αίθουσα προβολών της Εταιρείας, με ελεύθερη είσοδο.

Θα προβληθούν είκοσι δύο ντοκιμαντέρ πρόσφατης παραγωγής μικρού και μεγάλου μήκουςκαι θα επακολουθεί συζήτηση με τους δημιουργούς. 

Το πρόγραμμα είναι ενδεικτικό του ύφους του ελληνικού ντοκιμαντέρ σήμερα αλλά και των θεματικών που απασχολούν τους σύγχρονους ντοκιμαντερίστες.

Το προσφυγικό και το μεγάλο μεταναστευτικό κύμα των καιρών μας μοιάζει να κυριαρχεί θεματικά, αλλά θα προβληθούν και ταινίες για τη μεγάλη πυρκαγιά του 1917 στη Θεσσαλονίκη, για ρακοσυλλέκτες, για χορευτές με αναπηρία και ανθρώπους με προβλήματα όρασης, για τα βασανιστήρια επί Χούντας(μέσα από τη μαρτυρία του Περικλή Κοροβέση), τους αγνοουμενους της Κύπρου, τα εγκλήματα των ναζί, την ΕΑΜική Αντίσταση.

Αλλά και ντοκιμαντέρ για ξεχωριστούς έρωτες επί Κατοχής, για υπεραιωνόβιες γιαγιάδες στην Ευρυτανία, τρυφερούς παππούδες στην Ηπειρο,  υπερήλικα ζευγάρια στην Ικαρία, ξεχωριστούς βοσκούς που τραγουδάνε–ακόμα και για Αμοργιανούς που προβλέπουν τον καιρό.

Όπως άλλωστε σημειώνει ο γενικός γραμματέας της ΕΕΣ Τώνης Λυκουρέσης, «Η κινηματογραφική διείσδυση στον χώρο και η καταγραφή της ανθρώπινης συμπεριφοράς μαζί με τα απρόβλεπτα ηχητικά τοπία εντός και εκτός κάδρου, όλα συνθέτουν το υλικό σώμα του ντοκιμαντέρ, συχνά τραυματικό αλλά πάντα αποκαλυπτικό  στα μάτια των θεατών».

Την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου θα προβληθούν οι ταινίες:

- Που Είσαι Σινγκάλ; // 2016 του Αγγελου Ράλλη (103′)

- Μάυρη Αλήθεια // 2019 του Γιώργου Μπισδίκη (9′)

- Harvest in New Life // 2016 του Αντώνη Κιτσίκη (11′)

- Ενας Εφηβος στην Κατοχή // 2020 του Νίκου Ζάππα (60′) Πανελλήνια Πρεμιέρα

Info:

Από 31 Ιανουαρίου έως 3 Φεβρουαρίου

Κτίριο «Νίκος Κούνδουρος», Τοσίτσα 11, Εξάρχεια

Είσοδος ελεύθερη

Πληροφορίες

 

Ελένη Πέτα, Half Note Jazz Club

Η αγαπημένη ερμηνεύτρια αλλάζει κοστούμια, δίνοντας το προσωπικό της στίγμα μέσα από την πλούσια δισκογραφική της παρουσία ενώ για πρώτη φορά έρχεται αντιμέτωπη με τραγούδια που σηματοδότησαν άνδρες ερμηνευτές από την ελληνική αλλά και τη διεθνή σκηνή.

Η Ελένη Πέτα, μαζί με 3 εξαιρετικούς μουσικούς, περπατά πάνω σε δρόμους που ανέδειξαν σπουδαία τραγούδια και δημιουργεί ένα πρόγραμμα απαιτήσεων, με έντονο δυναμισμό αλλά ταυτόχρονα και έναν συναισθηματικό λυρισμό.

Καλεσμένοι της επί σκηνής, τρεις ξεχωριστοί ερμηνευτές:

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου: Σταύρος Σαλαμπασόπουλος

Σάββατο 1 Φεβρουαρίου: Ηρώ

Κυριακή 2 Φεβρουαρίου:  Δώρος Δημοσθένους

Παίζουν οι μουσικοί: Δημήτρης Σεβδαλής - πλήκτρα // Κώστας Κωνσταντίνου - μπάσο // Βασίλης Γιασλακιώτης - τύμπανα

Info:

Εισιτήρια: 10 ευρώ (μπαρ), 15 ευρώ  (Β Ζώνη), 20 ευρώ (Α Ζώνη)

Στην σκηνή η Ελένη Πέτα στις : Παρασκευή & Σάββατο 22.30, Κυριακή 21.30. 

 

Μαθήματα Πολέμου ΙΙΙ, Εθνικό Θέατρο

Φωτογραφία από τις πρόβες.

Μια δραματουργική σύνθεση του Γιάννη Λιγνάδη βασισμένη σε κείμενα του Ξενοφώντα και του Θουκυδίδη

Μετά την επιτυχημένη υποδοχή από το κοινό - εφηβικό μα και όλων των ηλικιών - ενός εγχειρήματος όπως τα Μαθήματα Πολέμου I  και II έρχονται στο Εθνικό Θέατρο τα «Μαθήματα Πολέμου III Αθηναίων Δράματα».

Τα Μαθήματα Πολέμου III Αθηναίων Δράματα αποτελούν το τρίτο έργο της πολυσυζητημένης δραματικής τριλογίας «Μαθήματα Πολέμου» που έχει ως περιεχόμενο την αρχαία ελληνική ιστορία και θέμα τον Πελοποννησιακό Πόλεμο.

Ενώ στα δύο πρώτα, η δραματοποίηση περιλαμβάνει αυτοτελή επεισόδια από το ιστορικό έργο του Θουκυδίδη  τα Μαθήματα Πολέμου III Αθηναίων Δράματα δραματοποιούν επεισόδια από τα «Ελληνικά» του Ξενοφώντα.

Πιο συγκεκριμένα, η πραγμάτευση εστιάζεται στα κυριότερα γεγονότα που συνθέτουν το τέλος του Πελοποννησιακού Πολέμου και τα οποία σηματοδοτούν, παράλληλα, το τέλος της αθηναϊκής ηγεμονίας και της αθηναϊκής δημοκρατίας. 

Το έργο περιλαμβάνει τα πλέον δραματικά συμβάντα πρόσληψης και εξοικείωσης των τελευταίων ετών του 5ου αιώνα: την ήττα των Αθηναίων στους Αιγός Ποταμούς και τον αντίκτυπό της στην Αθήνα. Το γκρέμισμα των τειχών στην Αθήνα, την κατάλυση της δημοκρατίας και την επιβολή της σκληρής ολιγαρχίας. Τις ωμότητες του καθεστώτος των Τριάκοντα, τα πολιτικά πραξικοπήματα και τις εμφυλιακές διαμάχες, μέχρι, τέλος, την παλινόρθωση της δημοκρατίας.

Συντελεστές

Μετάφραση επιμέλεια κειμένου: Γιάννης Λιγνάδης

Σκηνοθεσία: Γιωργής Τσουρής

Μουσική: Σταύρος Λάντσιας

Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα

Φωτισμοί: Σεμίνα Παπαλεξανδροπούλου

Μουσική διδασκαλία: Μελίνα Παιονίδου

Βοηθός σκηνοθέτη: Κλείτος Κωμοδίκης

Παίζουν: Βασίλης Αθανασόπουλος, Αλίκη Αλεξανδράκη, Πάρης Αλεξανδρόπουλος, Μάνος Βαρδάκης, Αντώνης Γιαννακάς, Νάντια Κατσούρα, Στάθης Κόικας, Νεφέλη Μαϊστράλη, Βασίλης Παπαδημητρίου, Κατερίνα Πατσιάνη

Μουσικοί επί σκηνής

Σταύρος Λάντσιας, Ορέστης Πετράκης

Φωτογραφία από τις πρόβες.

Info:

Θέατρο Rex –Σκηνή «Ελένη Παπαδάκη», Πανεπιστημίου 48

Από 31 Ιανουαρίου έως 12 Απριλίου

Hμέρες και ώρες παραστάσεων: Παρασκευή, Σάββατο 21:00 // Κυριακή 19:30

Εισιτήρια: Γενική είσοδος 10 ευρώ.

Σάββατο, 1 Φεβρουαρίου

Φοίβος Δεληβοριάς, Κύτταρο

Kittaro

Με απόλυτη διάθεση να είναι ειλικρινής, όπως όταν ξεκινάς μια συζήτηση με έναν άγνωστο σε μπαρ.

O τραγουδοποιός τα κάνει θάλασσα, η κουβέντα του παίρνει παράξενες ατραπούς, φέρνει σε αμηχανία τον συνομιλητή του, πίνει λίγο παραπάνω, σταυρώνει τα χέρια του, κοιτάει κάτω, χάνεται στη μετάφραση της λέξης «cringe» και – ξαφνικά - με μιαν αναπάντεχη έκρηξη μουσικής,  λέει όλη την αλήθεια. Και παύει να είναι ξένος.

Στην παράσταση «Μόνο Ψέματα», παρουσιάζονται τραγούδια για πρώτη φορά από το νέο του δίσκο (με άγνωστο ακόμα τίτλο) που θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2020 αλλά και από το σύνολο της δισκογραφίας του, από «ΠΑΡΕΛΑΣΗ» έως «ΚΑΛΛΙΘΕΑ» και  από «ΧΑΛΙΑ» έως «ΚΑΘΡΕΦΤΗ» , με όλες τις ενδιάμεσες στάσεις.

Παίζουν οι μουσικοί:

Τραγούδι - Νεφέλη Φασούλη // Πλήκτρα - Κωστής Χριστοδούλου // Ντραμς - Σωτήρης Ντούβας // Μπάσο - Yoel Soto // Κιθάρες - Κώστας Παντελής

Info:

Κάθε Σάββατο μέχρι 29 Φεβρουαρίοι

Εισιτήρια: 13€ με μπύρα ή κρασί (προπώληση) // 15€ με μπύρα ή κρασί (ταμείο)
Καθιστικό: 120 € φιάλη ποτού 4 άτομα, 60€ φιάλη κρασί 2 άτομα
Στην σκηνή ο Φοίβος Δεληβοριάς στις 22:30

 

Piccolo Teatro di Milano, Εθνικό Θέατρο

ARLECCHINO SERVITORE DI DUE PADRONI foto © Masiar Pasquali

Η Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου σε συνεργασία με το  Piccolo Teatro του Μιλάνο, του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου και της Πρεσβείας της Ιταλίας στην Αθήνα, οργανώνει θεατρικό εργαστήρι που επιμελούνται οι καλλιτέχνες του Piccolo Teatro di Milano – Teatro d’Europa, με συμμετέχοντες τους φοιτητές του Γ΄ έτους. 

Αποτέλεσμα του εργαστηρίου είναι μια ανοιχτή για το παράσταση για το κοινό, το Σάββατο 1η Φεβρουαρίου

Στόχος του εργαστηρίου είναι η μελέτη, η εκμάθηση και η πρακτική τεχνικών αυτοσχεδιασμού και υποκριτικής με τις μάσκες της Commedia dell’ Arte. 

Χρησιμοποιώντας το σώμα, τη φωνή, τη μιμική και τη χειρονομία, οι μαθητές κάνουν ένα ταξίδι στην ιστορία: με αφετηρία την Αναγέννηση, περνώντας από τον 18ο αιώνα, μέχρι και την θεατρική μεταρρύθμιση του Κάρλο Γκολντόνι θα φτάσουν ως στον «Υπηρέτη δύο αφεντάδων» σε σκηνοθεσία του Τζόρτζιο Στρέλερ, μια παράσταση που συνεχίζει να εντυπωσιάζει εδώ και 70 χρόνια.

Με πάνω από 11 εκδοχές, αποτελεί τη πλέον διάσημη ιταλική παράσταση στον κόσμο και έχει παρουσιαστεί σε περισσότερες από 48 χώρες συνεχίζοντας έως σήμερα να αποτελεί «σχολείο» για τους νέους διπλωματούχους του Piccolo Teatro di Milano. 

Info:

Δραματική Σχολή Εθνικού Θεάτρου // Σχολείον της Αθήνας-Ειρήνη Παπά

Πειραιώς 52 Τ.Κ. 185 47 Νέο Φάληρο-Πειραιάς

Ωρα παράστασης: 17:00

Είσοδος ελεύθερη

 

«Ο Κουρέας της Σεβίλλης», Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

«Ο Κουρέας της Σεβίλλης», το αριστουργηματικό έργο του Ροσσίνι, που γοητεύει μικρούς και μεγάλους με τη σπιρτάδα και τη μουσική του ποιότητα, ανεβαίνει σε μια συναυλιακή παράσταση με όργανα εποχής.

Οι θεατές θα έχουν τη σπάνια ευκαιρία να ακούσουν την περίφημη άρια του Κόμη Αλμαβίβα «Cessa di più resistere» που, λόγω της παροιμιώδους δυσκολίας της, παραλείπεται από τις περισσότερες παραγωγές.

Παίζουν

Φίγκαρο - Γερμάν Ολβέρα // Κόμης Αλμαβίβα - Μαρκ Μιλχόφερ, Μαίρη-Έλεν Νέζη - Ροζίνα // Μπάρτολο - Μπρούνο Πρατικό // Μπαζίλιο - Χριστόφορος Σταμπόγλης // Μπέρτα - Αναστασία Κότσαλη 

Info:

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών - Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, 115 21 Αθήνα
Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης

Εναρξη παράστασης: 20:30

Εισιτήρια: 9 € φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, πολύτεκνοι, ΑμεΑ, 65+ // 12 € // 18 € // 25 € // 28 € // 30 € // 35 €

 

 «Η Εύθυμη Χήρα», Θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας»

Το πιο διάσημο έργο του Αυστριακού καλλιτέχνη, με τα βιεννέζικα βαλς, τις γλυκές μελωδίες και τη διασκεδαστική υπόθεση γεμάτη στιγμές γέλιου, παρεξηγήσεων και συγκίνησης, μας ταξιδεύει από το βαλκανικό κρατίδιο Ποντεβέντρο που πνίγεται στα χρέη, έως το ξακουστό καμπαρέ «Μαξίμ» στο Παρίσι, μέσα από την ερωτική ιστορία της εκθαμβωτικής και πλούσιας χήρας Άννα Γκλάβαρι.

Θα καταφέρει ο Βαρόνος Ζέτα να οδηγήσει την Χήρα σε γάμο με κάποιον συντοπίτη της ή τελικά η τεράστια περιουσία της θα καταλήξει στα χέρια ενός ξένου, καταδικάζοντας έτσι το υπερχρεωμένο κρατίδιο;

Δύο τελευταίες παραστάσεις. 

Συντελεστές

Μουσική διεύθυνση: Ελένη Κοτσμανίδου 

Σκηνοθεσία: Ισίδωρος Σιδέρης

Σκηνικά-Κοστούμια-Ψηφιακές προβολές: Μανόλης Παντελιδάκης

Χορογραφία: Διονύσης Τσαφταρίδης

Φωτισμοί: Κώστας Μπλουγουράς

Διδασκαλία Χορωδίας: Σταύρος Μπερής

Βοηθός σκηνοθέτη: Κωνσταντίνα Ψωμά

Παίζουν:

Άννα Γκλάβαρι: Ελεάννα Κωνσταντά (1/2/2020), Δέσποινα Σκαρλάτου (2/2/2020)

Κόμης Ντανίλο Ντανίλοβιτς: Νίκος Ζιάζιαρης (1/2/2020), Γιάννης Καλύβας (2/2/2020) 

Βαρώνος Μίρκο Ζέτα: Βαγγέλης Μανιάτης (1/2/2020), Μάριος Σαραντίδης (2/2/2020)

Βαλανσιέν: Κάτια Πάσχου (1/2/2020), Μαριλένα Στριφτόμπολα (2/2/2020)

Καμίγ ντε Ροσιγιόν: Νίκος Στεφάνου (1/2/2020), Γιάννης Χριστόπουλος (2/2/2020)

Υποκόμης Κασκαντά: Παύλος Πανταζόπουλος  

Ραούλ ντε Σαιν-Μπριος: Βαγγέλης Αγγελάκης (1/2/2020), Διονύσης Μελογιαννίδης (2/2/2020)

Μπογκντάνοβιτς: Σταμάτης Πακάκης

Σύλβια: Αθηνά Χιλιοπούλου

Κρομώφ: Σταμάτης Μπερής

Όλγα: Κωνσταντίνα Ψωμά

Πρίτσιτς: Αντώνης Δήμου

Πρασκοβία: Μορφούλα Παπαγεωργίου (1/2/2020), Ιωάννα Τσαβαλά (2/2/2020)

Νιέγκους: Άρης Τσαμπαλίκας

Κυρία του Μαξίμ: Ινές Ζήκου

Βιολιστής: Γιάννης Γεωργιάδης

Ερωτιδεύς: Μαριλού Ανδρίκου

6 Γκριζέτες

Λολό: Κάνδια Μπουζιώτη

Ντοντό: Ιωάννα Βρακατσέλη

Ζουζού: Μαριάννα Ρούσσου

Φρουρού: Βασιλική Μακρή

Κλοκλό: Μαριλένα Λαζαροπούλου

Μαργκό: Δήμητρα Χαραλάμπους

Χορευτές: Αλέξανδρος Κεϊβάναη, Μαριλένα Λαζαροπούλου, Βασιλική Μακρή, Τάσσος Παππάς-Πετρίδης, Μαριάννα Ρούσσου, Σπύρος Σαγιάς, Κωνσταντίνος Χαραλαμπόπουλος, Δήμητρα Χαραλάμπους

Χορωδοί: Ευάγγελος Αγγελάκης, Ιωάννα Βρακατσέλη, Μένανδρος Γαλανός, Αντώνης Δήμου, Αναστασία Καλαϊτζίδου, Σοφία Καρβουνά, Κωνσταντίνος Κονδύλης, Ανδρονίκη Λαλούτση, Έφη Μηνακούλη, Νικόλαος Μπογιατζής, Κάνδια Μπουζιώτη, Γιώργος Μωραΐτης, Κατερίνα Νουνοπούλου, Σταμάτης Πακάκης, Ευμορφία Παπαγεωργίου, Ζηνοβία Πουλή, Δέσποινα Ρεβίθη, Κατερίνα Σπυροπούλου, Ιωάννης Σφυρής, Ιωάννα Τσαβαλά, Αθηνά Χιλιοπούλου, Σοφία Ψυλλάκη

Συμμετέχει η Συμφωνική Ορχήστρα και Χορωδία δήμου Αθηναίων

Info: 

Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας  

Ακαδημίας 59, 106 79 – Αθήνα

Ωρες παραστάσεων: Σάββατο 1 Φεβρουαρίου στις 20:00

                                  Κυριακή 2 Φεβρουαρίου στις 18:30

Εισιτήρια: 15€, 17€, 20€, 30€, 40€
Περιορισμένης ορατότητας: 5€
Φοιτητικό, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, άνω των 65 ετών: 10€

 

«Ως την άκρη του κόσμου», Θέατρο Νέου Κόσμου

Theater Neos Kosmos

Η παράσταση «Ως την άκρη του κόσμου» φτάνει στο τέλος της. Ολοκληρώνει το ταξίδι της την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου με μία παράσταση, της οποίας όλα τα έσοδα θα διατεθούν στη Δομή Προσφύγων ΠΙΚΠΑ «Αλληλεγγύη Λέσβος» στη Μόρια. 

https://lesvossolidarity.org/el/

Για τη συγκεκριμένη παράσταση εισιτήρια διατίθενται μόνο από τα Ταμεία του Θεάτρου και όχι ηλεκτρονικά.

«Ανάμεσα στον εκφασισμό των καιρών μας και την αλληλεγγύη, εμείς επιλέγουμε το δεύτερο. Η κοινή μας ανάγκη να μιλήσουμε για ασυνόδευτα παιδιά πολέμων που ταξιδεύουν ως πρόσφυγες χωρίς τις οικογένειές τους μάς οδήγησε στο να δημιουργήσουμε την παράστασή μας ‘Ως την άκρη του κόσμου’. Είναι ανάγκη να πάρουμε θέση, αφού δυστυχώς τίποτα δεν είναι αυτονόητο πλέον. H ευκαιρία για ένα καλύτερο μέλλον είναι αναφαίρετο δικαίωμα όλων των παιδιών.

Φτάνοντας στο τέλος του δικού μας ταξιδιού, αποφασίσαμε ότι θέλουμε να βοηθήσουμε και πιο έμπρακτα. Γι ΄αυτό το λόγο, τα εισιτήρια της τελευταίας μας παράστασης 9/2 θα διατεθούν εξ′ ολοκλήρου στη δομή Αλληλεγγύης Λέσβου ΠΙΚΠΑ.»

 C for Circus - Μαρία Παπαγιάννη / στη μνήμη του Θάνου Μικρούτσικου

Τι γίνεται όταν το σπίτι σου, οι αγαπημένοι σου, οι φίλοι σου, ο κόσμος όπως τον ήξερες έχουν χαθεί; Τότε θα κάνεις τα πάντα για να τα φέρεις πίσω. Θα περπατήσεις, θα τρέξεις, θα κολυμπήσεις, θα παλέψεις κι αν χρειαστεί θα φτάσεις ως την άκρη του κόσμου.

 Η ιστορία μας ξεκινάει μετά από μια καταστροφή. Δυο μικρά παιδιά, οι ήρωες της ιστορίας μας, ξεκινούν τη δική τους περιπέτεια για να βρουν το «σημείο Χ». Την ασφάλεια, το σπίτι. Στο δρόμο τους θα συναντήσουν ένα σωρό παράξενα πλάσματα, που θα προσπαθήσουν είτε να τους βοηθήσουν είτε να τους εμποδίσουν να πάνε παρακάτω.

 «Δεν είναι όλα όπως φαίνονται», θα τους πει η σοφή Μεντιόλα! Ένας άνθρωπος που σου χαμογελάει δεν είναι πάντα φίλος, κάποιος που είναι πολύ διαφορετικός από σένα δεν σημαίνει ότι είναι εχθρός.

Δεν χρειάζεται να έχεις ξύλινο πόδι για να είσαι πειρατής, δεν χρειάζεται καν να είσαι πάνω σε καράβι για να ζήσεις μια πειρατική περιπέτεια. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι φαντασία! Κι αυτό είναι όλη η αλήθεια και η δύναμη που χρειάζεσαι.

Τα δυο παιδιά, οι ήρωες της ιστορίας, το ξέρουν καλά. Επιστρατεύουν τη φαντασία τους και βιώνουν μια περιπέτεια ζωής. Μια πειρατική περιπέτεια.

 Γιατί αυτό δεν είναι οι φίλοι; Να πας μαζί κι ως την άκρη του κόσμου. Να πας πίσω στο σπίτι. 

Όπως είπε κάποτε η Ούρσουλα Λε Γκιν, «Σπίτι δεν είναι η μαμά, ο μπαμπάς, τα αδέρφια, οι φίλοι. Το σπίτι δεν είναι καν μέρος. Είναι η φαντασία σου».

Συντελεστές

Κείμενο: Μαρία Παπαγιάννη

Σκηνοθεσία: Σπύρος Χατζηαγγελάκης
Μουσική: Θάνος Μικρούτσικος
Δραματουργία - Επιμέλεια κειμένου: Ελίνα Μαντίδη
Επιμέλεια κίνησης: Σεσίλ Μικρούτσικου
Σκηνικά-Κοστούμια: Τζίνα Ηλιοπούλου, Λίνα Σταυροπούλου
Διασκευή-ενορχήστρωση μουσικής: Βαλέρια Δημητριάδου, Χρύσα Κοτταράκου
Σχεδιασμός φωτισμών: Σάκης Μπιρμπίλης
Πρωτότυπο animation: Άρης Απαρτιάν

Παίζουν:

Παναγιώτης Γαβρέλας, Βαλέρια Δημητριάδου, Χρύσα Κοτταράκου, Μαρία-Ελισάβετ Κοττίνη, Παύλος Παυλίδης, Νατάσα Ρουστάνη, Νικόλας Παπαδομιχελάκης

Info:

Θέατρο «Τζένη Καρέζη»  - Ακαδημίας 3 Αθήνα, 106 71

Παραστάσεις: Κυριακή 2 και 9 Φεβρουαρίου στις 11:30

Εισιτήρια: Γενική είσοδος 10 ευρώ

 

«Top Girls», Θέατρο Πόρτα (παράταση έως 1η Μαρτίου)

Η Μάρλεν, μια φιλόδοξη γυναίκα καριέρας, υπεύθυνη ενός γραφείου ευρέσεως εργασίας για γυναίκες, μια «σιδηρά κυρία» που ανέρχεται θυσιάζοντας συνεργάτες, καθώς και τη δική της ευαίσθητη, ανθρώπινη πλευρά στον βωμό της επιτυχίας.

Παρόλο που το έργο είναι γραμμένο σε ρεαλιστικό κώδικα, ξεκινά με μια διάσημη ονειρική πρώτη σκηνή, όπου ιστορικοί και διάσημοι μυθοπλαστικοί γυναικείοι χαρακτήρες καταθέτουν με ευφάνταστο τρόπο τις ιστορικά διαφορετικές πτυχές του ζητήματος της κοινωνικής θέσης των γυναικών. Στη συνέχεια, η δράση μεταφέρεται στον χρόνο συγγραφής του έργου, όπου με μια σειρά από συναρπαστικές συγκρούσεις ανάμεσα σε σύγχρονες γυναίκες και σημαντικές ανατροπές, η συγγραφέας αναπτύσσει τις θέσεις και τους προβληματισμούς της με θεατρικά ευφρόσυνο τρόπο και υπέροχους σκηνικούς χαρακτήρες, δημιουργώντας ένα θέαμα με παλμό.

Έργο πρωτότυπο ως προς τη δομή του, με εξαιρετικά λεπτό χειρισμό στο χιούμορ του, την ποιητικότητα, την ιστορικότητα αλλά και την κριτική του στάση απέναντι στην κοινωνική και πολιτική θέση της γυναίκας.

Το «Top Girls» έκανε πρεμιέρα στη Μεγάλη Βρετανία το 1982 απ’ το Royal Court Theatre. Παρουσιάζεται την περίοδο αυτή στο Εθνικό Θέατρο του Λονδίνου (2019), ενώ παλαιότερα είχε ανέβει, στο Watford Palace Theatre (2006), το Greenwich Theatre (2006), το New York’s Public Theatre και το Broadway (2007-2008) και σε πολλά ακόμη σημαντικά θέατρα του κόσμου. Στην Ελλάδα παρουσιάστηκε πρώτη φορά το 1983 απ’ το Εθνικό Θέατρο.

Συντελεστές

Μετάφραση-Σκηνοθεσία: Θωμάς Μοσχόπουλος

Κοστούμια: Κλαιρ Μπρέισγουελ

Σκηνικά: Ευαγγελία Θεριανού

Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος

Βοηθός σκηνοθέτη: Ρωμανός Μαρούδης

Βοηθός σκηνογράφου: Έλλη Παπαδάκη

Βοηθός ενδυματολόγου: Σοφία Βάσο

Διεύθυνση παραγωγής: Αναστασία Καβαλλάρη

Παίζουν:

Μαρία Καβογιάννη, Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Βίκυ Βολιώτη, Αλεξία Καλτσίκη, Ευδοκία Ρουμελιώτη, Ειρήνη Μακρή, Άλκηστις Πολυχρόνη

Info:

Θέατρο Πόρτα, Λεωφ. Μεσογείων 59, Αθήνα 115 26

Ωρες παραστάσεων: Παρασκευή-Σάββατο: 21:00 // Κυριακή: 19:00, έως 1η Μαρτίου

Εισιτήρια:

Παρασκευή: 15 ευρώ-Κανονικό // 12 ευρώ-Φοιτητικό, 65+ // 10 ευρώ-Ανέργων

Σάββατο-Κυριακή:18 ευρώ-Κανονικό // 15 ευρώ-Φοιτητικό, 65+ //

12 ευρώ-Ανέργων

 

Ακυρώθηκε η συναυλία της Λάρα Φαμπιάν στο Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ ΟΑΚΑ 

facebook

Λόγω απρόοπτων εξελίξεων, η προγραμματισμένη συναυλία της γαλλίδας τραγουδίστριας, Λάρα Φαμπιάν, για το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου, ακυρώθηκε.

Η ανακοίνωση των διοργανωτών αναφέρει πως, «Η προγραμματισμένη συναυλία της Λάρα Φαμπιάν για το Σάββατο 1η Φεβρουαρίου, στο κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ «Νίκος Γκάλης» (ΟΑΚΑ) ακυρώνεται, λόγω απρόοπτων εξελίξεων που σχετίζονται με τον προγραμματισμό της περιοδείας. Η καλλιτέχνης λυπάται για την αναστάτωση που έχει προκληθεί και υπόσχεται ότι θα επιστρέψει σύντομα στην Ελλάδα!».

Επιστροφή εισιτηρίων:

Online - Για τις ηλεκτρονικές αγορές εισιτηρίων που πραγματοποιήθηκαν μέσω της highpriority.gr και της ticketmaster.gr, η επιστροφή χρημάτων θα γίνει αυτόματα στον λογαριασμό των πελατών εντός δέκα ημερών. Τηλεφωνικό Kέντρο Ticketmaster 210 893 8111 

Φυσικά σημεία - Για τις αγορές εισιτηρίων που πραγματοποιήθηκαν στα φυσικά σημεία προπώλησης, οι πελάτες πρέπει να απευθυνθούν στα αντίστοιχα καταστήματα από όπου προμηθεύτηκαν το εισιτήριό τους έως τις 29 Φεβρουαρίου 2020. 

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.