Header Ads

5+1 μέρη της Αθήνας που προτείνουμε για τους λάτρεις επιτραπέζιων παιχνιδιών

.

Τα τελευταία χρόνια τα επιτραπέζια παιχνίδια βιώνουν μια περίοδο πρωτοφανούς άνθησης: Εν έτει 2020, αμέτρητοι τίτλοι για κάθε γούστο είναι διαθέσιμοι και προσβάσιμοι σε κάθε επίδοξο gamer του τραπεζιού - είτε πρόκειται για «βετεράνους» της εποχής του «HeroQuest», της «Σταυροφορίας στο Διάστημα», της «Μονόπολυ» κτλ, είτε για νεοφερμένους στον χώρο που ανακαλύπτουν έναν πανέμορφο νέο κόσμο. Τα επιτραπέζια παιχνίδια έχουν τη μοναδική ιδιότητα να συνδυάζουν τη χαρά του gaming με την κοινωνική διάσταση της μάζωξης μιας παρέας φίλων, και ως εκ τούτου εξελίσσονται σε έναν όλο και περισσότερο «mainstream» τρόπο διασκέδασης - κάτι που αποδεικνύεται και από το αυξανόμενο μέγεθος της βιομηχανίας των επιτραπεζίων παιχνιδιών παγκοσμίως, καθώς και από τους τεράστιους αριθμούς των παιχνιδιών που εμφανίζονται κάθε μήνα.

Κατά κανόνα, η έννοια της συνάθροισης για επιτραπέζια για πολλούς ήταν συνώνυμη με την έννοια της μάζωξης σε ένα σπίτι, ωστόσο εδώ και πολύ καιρό αυτό έχει αλλάξει, καθώς πολλά είναι τα καταστήματα που επιτρέπουν στους επίδοξους παίκτες να βρεθούν κάπου έξω, απολαμβάνοντας ποτά ή ροφήματα ενώ παίζουν τα παιχνίδια τους (είτε της συλλογής του μαγαζιού, είτε αυτά που έχουν φέρει οι ίδιοι) σε μεγάλα, ευρύχωρα τραπέζια και- ιδιαίτερα σημαντικό- έχοντας κάποιον «παιχνιδογνώστη» του μαγαζιού για να τους εξηγήσει τους κανόνες ενός νέου παιχνιδιού.

Σε αυτό το πλαίσιο, επιλέξαμε και σας προτείνουμε πέντε καφετέριες ειδικά για τους λάτρεις των επιτραπεζίων στην Αθήνα – είτε θέλετε να παίξετε κάτι απλό και διασκεδαστικό σαν το «Κατάν», το «Mind» και το «Codenames», είτε προτιμάτε πιο «βαριά» πράγματα και αναζητείτε χώρους για επικούς gaming μαραθωνίους με «Twilight Imperium», «Through the Ages», «Scythe», «Terraforming Mars», «Twilight Struggle» και άλλα πιο πολύπλοκα παιχνίδια.

Πανδοχείο του Δρακοφοίνικα- Ηλία Ηλιού 55, Νέος Κόσμος

Ένα από τα πιο παλιά και πιο «cult» καφέ για επιτραπέζια της Αθήνας. Στο Πανδοχείο θα βρείτε παιχνίδια για ένα πολύ μεγάλο εύρος γούστων (τα οποία ο πανδοχέας, ή άλλοι θαμώνες- δυνάμει συμπαίκτες- είναι έτοιμοι να σας εξηγήσουν). Όσον αφορά στο τι παιχνίδια μπορείτε να παίξετε, η απάντηση είναι...τα πάντα, από τα πιο απλά μέχρι τους gaming μαραθωνίους σε πολύπλοκα, πολύωρης διάρκειας παιχνίδια (και για αυτούς που θέλουν να απλώσουν μεγάλα παιχνίδια που απαιτούν πολύ χώρο, διατίθεται και ειδικό δωμάτιο- αρκεί να προβείτε πρώτα σε συνεννόηση. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Πανδοχείο διοργανώνονται και τουρνουά σε διάφορα παιχνίδια (ρωτήστε λεπτομέρειες τον πανδοχέα).

 

 

PLAyCE Πανόρμου- Β. Λογοθετίδη 14, Αμπελόκηποι

Πρόκειται για το μεγαλύτερο από τα καταστήματα PLAyCE, και είναι ένα από τα δημοφιλέστερα μαγαζιά του είδους του στην Αθήνα, με κύρια χαρακτηριστικά του τα έντονα χρώματα και τον μεγάλο χώρο. Το προσωπικό είναι πάντα πρόθυμο να εξυπηρετήσει, προτείνοντας παιχνίδια, λύνοντας απορίες και φυσικά σερβίροντας μια μεγάλη γκάμα από ροφήματα και σνακ. Όσον αφορά στα παιχνίδια που μπορείτε να παίξετε εκεί, το εύρος των επιλογών είναι μεγάλο ώστε να καλύπτει σχεδόν όλα τα γούστα. Το κοινό είναι σε μεγάλο βαθμό φοιτητικό (λόγω και της περιοχής).

 

 

Κάισσα Cafe- Μεσογείων 12, Αμπελόκηποι

Φυσικά από μια τέτοια λίστα δεν μπορεί να λείπει και το όνομα «Κάισσα»- συνώνυμο των επιτραπεζίων, των παιχνιδιών ρόλων, των παιχνιδιών με μινιατούρες, των card games κ.α. στην Ελλάδα εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Το Κάισσα Cafe είναι ένας πολυχώρος φιλόξενος για όλους τους λάτρεις των παιχνιδιών, κάθε ηλικίας, όπου μπορείτε να παίξετε τα παιχνίδια σας απολαμβάνοντας ροφήματα και φαγητό. Στον χώρο διοργανώνονται επίσης και τουρνουά σε δημοφιλή cardgames (Magic: The Gathering, Yu-Gi-Oh!).

 

 

This HOUSE RULES-Δημητρίου Ράλλη 4, Μαρούσι

Μια τεράστια συλλογή παιχνιδιών και ένας μεγάλος, φωτεινός χώρος συνθέτουν το σκηνικό του This HOUSE RULES, παιχνιδοχώρου στα Βόρεια Προάστια. Το εν λόγω στέκι για τους φίλους των επιτραπεζίων βρίσκεται στον 1ο όροφο και παρέχει στους θαμώνες του δυνατότητα επιλογής μέσα από 100 (και άνω) τίτλους).

 

 

Playhouse Athens-Παναγή Σκουζέ 3

Επιτραπέζια, ροφήματα, ίντριγκες, συμφωνίες, συγκρούσεις και διασκέδαση από το Playhouse, το οποίο άρχισε την πορεία του στη Θεσσαλονίκη και κάποια στιγμή έφτασε και στην Αθήνα και πολλές άλλες πόλεις της χώρας. Ένα παιχνιδοκαφέ με μεγάλη συλλογή παιχνιδιών και παιχνιδογνώστες έτοιμους ανά πάσα στιγμή να λύσουν οποιαδήποτε απορία.

Και μία «ειδική» προσθήκη...

Το Κελί- Κλαδά 20, Νέος Κόσμος

Το «Κελί» δεν είναι καφετέρια, αλλά μάλλον θεσμός για τους επιτραπεζιάδες της Αθήνας: Μια ανοιχτή λέσχη που δημιουργήθηκε το 2014 και συντηρείται χάρη στη γενναιοδωρία των υποστηρικτών του, παρέχοντας χώρο για παιχνίδι, μια τεράστια συλλογή επιτραπεζίων και, φυσικά, το μεγαλύτερο ατού του, που δεν είναι άλλο από τους θαμώνες του- πρόθυμους να παίξουν και να εξηγήσουν νέα παιχνίδια σε καινούριους παίκτες. Το «Κελί» μετακόμισε πρόσφατα, οπότε είναι μια καλή ευκαιρία για όποιον ενδιαφέρεται να το επισκεφθεί στο πλαίσιο μιας από τις συναντήσεις που διοργανώνονται τακτικά στον χώρο του, κάθε Σάββατο. 

Κώστας Μαυραγάνης
Από το Blogger.