Header Ads

Καθρέφτη - καθρεφτάκι μου! Τα παράξενα δώρα του Ερντογάν στη Μέρκελ (φωτογραφίες)

Η ατμόσφαιρα φάνηκε από νωρίς ότι είναι ευχάριστη - τουλάχιστον πριν αρχίσουν οι επίσημες συνομιλίες... REUTERS/Umit Bektas

Οι εικόνες με την ανταλλαγή των δώρων κατά την επίσκεψη της Καγκελαρίου στην Τουρκία είναι οι πρώτες που μετέδωσαν τα διεθνή πρακτορεία. Η Αγκελα Μέρκελ μαζί με τον Ταγίπ Ερντογάν «έκοψαν κορδέλα» στα εγκαίνια ενός νέου Τουρκο-Γερμανικού Πανεπιστημίου στην Κωνσταντινούπολη. 

Πριν από την επίσημη τελετή, ο Τούρκος Πρόεδρος πρόσφερε εθιμοτυπικά δώρα στην επίσημη προσκεκλημένη και τότε συνέβησαν...όσα παράξενα θα δείτε παρακάτω!

Το δώρο που φαίνεται να ενθουσιάζει την Μέρκελ είναι ένας μπρούτζινος καθρέφτης - μάλλον αντίκα - και η ίδια ενθουσιάζεται. Κάνει αστείες γκριμάτσες, γελάει, κοιτάζεται και ξανακοιτάζεται.

Εξίσου χαρούμενη δείχνει και όταν της δείχνουν το περιεχόμενο ενός κουτιού, με δεύτερο δώρο.

Η επίσκεψη άρχισε με πολλά χαμόγελα, ωστόσο άπαντες αναμένουν το αποτέλεσμα των συνομιλιών που θα ακολουθήσουν. 

Στην κορυφή της γερμανικής ατζέντας είναι το προσφυγικό/μεταναστευτικό. Όμως η επίσκεψη πραγματοποιείται 24 ώρες μετά την απόφαση του Γερμανικού Κοινοβουλίου να απορρίψει το μνημόνιο Τουρκίας - Λιβύης για ανακύρυξη ΑΟΖ, κρίνοντας ότι αυτό αντιβαίνει στο Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας.

Η Καγκελάριος της Γερμανίας Αγκελα Μέρκελ αντιδρά ξαφνιάζοντας με τον ενθουσιασμό της καθώς δέχεται εθιμοτυπικά δώρα από τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη, στις 24 Ιανουαρίου 2020.Tolga Bozoglu/Pool via REUTERSΗ Καγκελάριος της Γερμανίας Αγκελα Μέρκελ αντιδρά ξαφνιάζοντας με τον ενθουσιασμό της καθώς δέχεται εθιμοτυπικά δώρα από τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη, στις 24 Ιανουαρίου 2020. REUTERS/Umit BektasΗ Καγκελάριος της Γερμανίας Αγκελα Μέρκελ αντιδρά ξαφνιάζοντας με τον ενθουσιασμό της καθώς δέχεται εθιμοτυπικά δώρα από τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη, στις 24 Ιανουαρίου 2020. REUTERS/Umit BektasΗ Καγκελάριος της Γερμανίας Αγκελα Μέρκελ αντιδρά ξαφνιάζοντας με τον ενθουσιασμό της καθώς δέχεται εθιμοτυπικά δώρα από τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη, στις 24 Ιανουαρίου 2020. REUTERS/Umit BektasΗ Καγκελάριος της Γερμανίας Αγκελα Μέρκελ αντιδρά ξαφνιάζοντας με τον ενθουσιασμό της καθώς δέχεται εθιμοτυπικά δώρα από τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη, στις 24 Ιανουαρίου 2020. REUTERS/Umit BektasΗ Καγκελάριος της Γερμανίας Αγκελα Μέρκελ αντιδρά ξαφνιάζοντας με τον ενθουσιασμό της καθώς δέχεται εθιμοτυπικά δώρα από τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη, στις 24 Ιανουαρίου 2020. REUTERS/Umit BektasΗ Καγκελάριος της Γερμανίας Αγκελα Μέρκελ αντιδρά ξαφνιάζοντας με τον ενθουσιασμό της καθώς δέχεται εθιμοτυπικά δώρα από τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη, στις 24 Ιανουαρίου 2020. REUTERS/Umit BektasΗ Καγκελάριος της Γερμανίας Αγκελα Μέρκελ αντιδρά ξαφνιάζοντας με τον ενθουσιασμό της καθώς δέχεται εθιμοτυπικά δώρα από τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη, στις 24 Ιανουαρίου 2020. Tolga Bozoglu/Pool via REUTERSΗ Καγκελάριος της Γερμανίας Αγκελα Μέρκελ αντιδρά ξαφνιάζοντας με τον ενθουσιασμό της καθώς δέχεται εθιμοτυπικά δώρα από τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη, στις 24 Ιανουαρίου 2020. REUTERS/Umit BektasΗ Καγκελάριος της Γερμανίας Αγκελα Μέρκελ κόβει κορδέλα στα εγκαίνια Τουρκο-Γερμανικού Πανεπιστημίου τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη, στις 24 Ιανουαρίου 2020. Ahmed Deeb/Pool via Reuters
Newsroom / Huffpost Greece
Από το Blogger.