Header Ads

Τουλάχιστον 20 οι νεκροί από τον σεισμό των 6,8 Ρίχτερ στην Τουρκία

Ισχυρός σεισμός έπληξε την ανατολική Τουρκία την Παρασκευή, με αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 20 ανθρώπων και την κατάρρευση κτιρίων σε πόλεις κοντά στο επίκεντρο. Ο σεισμός ήταν αρκετά ισχυρός ώστε να γίνει αισθητός σε πολλές γειτονικές χώρες. 

Ο μεγέθους 6,8 Ρίχτερ σεισμός έπληξε την επαρχία Ελαζίγ, περίπου 550 χλμ ανατολικά της πρωτεύουσας, Άγκυρας, και ακολουθήθηκε από πολλούς μετασεισμούς, εκ των οποίων τουλάχιστον 11 άνω των 4 Ρίχτερ. 16 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην Ελαζίγ και άλλοι τέσσερις στη γειτονική Μαλάτεια, ανέφερε η αρμόδια υπηρεσία AFAD νωρίς το Σάββατο. Στους 1.015 ανέρχονται οι τραυματίες, σύμφωνα με την τουρκική Daily Sabah. Το επίκεντρο ήταν στο Σιβρίτς, σε βάθος 6,7 χιλιομέτρων. 

 

 

Ο υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, είπε ότι σωστικά συνεργεία αναζητούν 30 ανθρώπους κάτω από τα συντρίμμια.

To TRT έδειξε εικόνες με δεκάδες εργάτες το πρωί να σκάβουν στα συντρίμμια κτιρίου που κατέρρευσε στην Ελαζίγ. Οι ομάδες δούλευαν όλη τη νύχτα στην πόλη, όπου το βράδυ η θερμοκρασία έπεσε στους -8 βαθμούς Κελσίου.

Κρατικά ΜΜΕ στη Συρία και το Ιράν ανέφεραν πως ο σεισμός έγινε αισθητός και εκεί. Τοπικά ΜΜΕ του Λιβάνου ανέφεραν ότι έγινε αισθητός και στη Βηρυτό.

 

 

Ο Σοϊλού μίλησε για ένα περιστατικό επιπέδου 3, σύμφωνα με το σχέδιο εκτάκτων αναγκών της Τουρκίας, κάτι που σημαίνει ότι απαιτείται δράση σε εθνικό επίπεδο, αλλά δεν χρειάζεται διεθνής βοήθεια.

Όπως είπε, η Τουρκία έχει πάρει τα μαθήματά της από προηγούμενες καταστροφές, που τη βοήθησαν να αντιμετωπίσει το συμβάν της Παρασκευής.

(με πληροφορίες από Reuters, Daily Sabah)

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.