Header Ads

Καταγγελία από το συνδυασμό Κ. Θεοδωρίδη: Τραμπουκισμοί κι εκβιασμός

Το τελευταίο διάστημα δεχόμαστε μηνύματα για διαδικασίες και πρακτικές στο χώρο του δήμου, που ΤΡΟΜΑΖΟΥΝ όχι μόνο γιατί έρχονται από ένα επάρατο και μακρινό παρελθόν’, αλλά και γιατί αυτό το παρελθόν το βλέπουμε να προβάλλεται μπροστά μας ως το άμεσο μέλλον που μας περιμένει.
Έχουμε ήδη καταγγείλει την προσπάθεια παραπλάνησης και άμεσης εκμετάλλευσης της αναγκαιότητας για εργασία πολλών συνδημοτών μας με τις ΨΕΥΤΙΚΕΣ υποσχέσεις παροχής εργασίας, σε ανύπαρκτα έργα, για ψηφοθηρικούς λόγους .
Σήμερα όμως το καθεστώς προχώρησε σε ακόμα πιο βάρβαρες τακτικές.
Σήμερα την 13η Μάη και γύρω στις 12:30 δυο άτομα ,μηχανικοί της ΓΑΙΑ, άγνωστων λοιπών στοιχείων, μπήκαν στο 9ο τμήμα της ανασκαφής , και εξαπατώντας τον επιβλέποντα προσέγγισαν εργαζομένους και παραπληροφορώντας τους, εμφανιζόμενοι ως μελλοντικά αφεντικά, τους παρότρυναν να σπεύσουν στη ΓΑΙΑ και να υποβάλλουν αιτήσεις εργασίας.
Μόλις έγινε αντιληπτή η δραστηριότητά τους από τον πρόεδρο των εργαζομένων και τον επιβλέποντα εκδιώχθηκαν από το χώρο, αφήνοντας όμως ερωτηματικά και σύγχυση στους εργαζομένους, καθώς και έναν εργαζόμενο που με τραμπουκισμούς και απειλές προσπαθούσε να απαγορεύσει την ενημέρωση των συναδέλφων του από τον πρόεδρο του σωματείου των εργαζομένων.
Κατανοούμε τον πανικό του κου Ιωσηφίδη, ΑΛΛΑ δε θα επιτρέψουμε σε κανένα στο μέλλον να εκβιάζει τον πόνο και την ανάγκη για εργασία των συνδημοτών μας.
Επιφυλασσόμαστε για την περαιτέρω εξέταση του συμβάντος προκειμένου να προσφύγουμε αν χρειαστεί και στη δικαιοσύνη.
Πρόκειται για προφανή προσπάθεια ελέγχου της εκλογικής συμπεριφοράς των εργαζομένων.
Είναι αδιανόητο:
Να ισχυρίζεται κάποιος ότι γνωρίζει ποιος θα είναι ο ανάδοχος ενός έργου όταν το έργο δε θα εκτελεστεί καν από εργολάβο αλλά με αυτεπιστασία , μετά την επικράτησή μας στις προσεχείς εκλογές.
Να εκμεταλλεύεται την ανάγκη των συνδημοτών μας για εργασία υποσχόμενος ΨΕΥΔΩΣ και χωρίς καμιά ντροπή ότι θα τους παρέχει 18μηνη εργασία , όταν το έργο προβλέπεται να ολοκληρωθεί σε 81 ημερολογιακές ημέρες, που αν αφαιρεθούν τα Σαββατοκύριακα , σε 60 εργάσιμες ημέρες.
Να συγκεντρώνει χιλιάδες αιτήσεις , όταν δε μπορούν να εργαστούν περισσότεροι από 300 άτομα, χωρίς φυσικά να δίνει το παραμικρό αντίγραφο στους αιτούντες είτε της υποτιθέμενης «σύμβασης» που υπογράφουν, είτε κάποιο άλλο αποδεικτικό.
Το να μοιράζει κάποιος ελπίδες σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη, γνωρίζοντας ότι δε μπορεί να ανταποκριθεί στις υποσχέσεις του, είναι ηθικά κατακριτέο και συνένοχοί του όλοι αυτοί που αναπαράγουν αυτό το ψέμα.
Η πρόσβαση στην εργασία είναι δικαίωμα του κάθε εργαζόμενου και όχι αντικείμενο συναλλαγής και εκμετάλλευσης.
Η παράταξή μας στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων, στηρίζει την απόφαση του σωματείου που επιθυμεί την αυτεπιστασία και αυτό θα επιδιώξει μετά την επικράτηση μας στις προσεχείς εκλογές.


Δημοτική παράταξη
«Με συνέπεια και στο αύριο»
Από το Blogger.