Header Ads

Συνάντηση Θέμη Μουμουλίδη με το Σύλλογο Υπαλλήλων της Περιφέρειας

Την Παρασκευή 09/05/2014, ο επικεφαλής του συνδυασμού "ΑλλάΖουμε Εποχή" Θέμης Μουμουλίδης συνοδευόμενος από τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε Κοζάνης, Ιωάννη Θεοφύλακτο και υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους, είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο και μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Οι εκπρόσωποι του Σωματείου των υπαλλήλων της Π.Δ.Μ επισήμαναν ότι μία σειρά ενεργειών της Κυβέρνησης έχουν οδηγήσει στην αποψίλωση του προσωπικού και των υπηρεσιών της Περιφέρειας (κατάργηση οργανικών θέσεων μετά από συνταξιοδοτήσεις, διαθεσιμότητες κτλ). Από την άλλη και η απερχόμενη Περιφερειακή Αρχή αποδείχθηκε αδύναμη να αντιδράσει στις κυβερνητικές επιταγές, ενώ δεν αξιοποίησε και το δικαίωμα που τις έδιδε ο νόμος για σύνταξη νέου οργανογράμματος.
Ειδική αναφορά έγινε για το σύστημα αξιολόγησης το οποίο δεν διασφαλίζει την αξιοκρατία και την αντικειμενικότητα όταν το 15% επί του συνόλου των υπαλλήλων πρέπει να κριθεί, απουσία διαφανών διαδικασιών, a priori ως ανεπαρκές. Είναι, μάλιστα, χαρακτηριστικό ότι το καταρρέον πολιτικό σύστημα φρόντισε το χρονοδιάγραμμα των “κρίσεων της ντροπής” να ολοκληρωθεί στις 28 Αυγούστου 2014, δηλαδή μόλις 3 ημέρες πριν αναλάβει η καινούργια Περιφερειακή Αρχή. Επίσης, έγινε εκτεταμένη αναφορά στην υποστελέχωση των δομών της Περιφέρειας που έχει ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση των υπηρεσιών εξυπηρέτησης των πολιτών.
Ο επικεφαλής του συνδυασμού "Αλλάζουμε Εποχή" Θέμης Μουμουλίδης, μαζί με τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε Κοζάνης, Ιωάννη Θεοφύλακτο, διαβεβαίωσαν τους εκπροσώπους του Σωματείου των υπαλλήλων της Π.Δ.Μ ότι είναι δέσμευση της παράταξης “Αλλάζουμε Εποχή”, αλλά και προσωπική τους, να πράξουν ό,τι είναι δυνατόν, ήδη από τις 26 Μαΐου, προκειμένου, να μην περάσει το άδικο και αδιαφανές μέτρο της αξιολόγησης του προσωπικού, το οποίο οδηγεί αφενός μεν στην καταρράκωση της αξιοπρέπειας των υπαλλήλων, αφετέρου δε στην υποστελέχωση των υπηρεσιών, σε βάρος τελικώς της εξυπηρέτησης του απλού πολίτη στη Δυτική Μακεδονία.
Οι κυβερνητικές επιλογές, με την ένοχη σιωπή ή και συνεργασία της παρούσας Περιφερειακής Αρχής, οδηγούν τον β΄ βαθμό αυτοδιοίκησης, σε έναν απαξιωμένο θεσμό, ο οποίος θα έχει απλώς έναν διαχειριστικό και περιορισμένο ρόλο.
Η επιλογή του συνδυασμού “ΑλλάΖουμε Εποχή” στις εκλογές της 18ης και 25ης Μαΐου θα ανατρέψουν όχι μόνο την παρούσα Περιφερειακή Αρχή, αλλά θα σημάνουν και την λήξη των κυβερνητικών σχεδίων για απαξίωση του δημοσίου τομέα.
Στις 18 και 25 Μαΐου, ψηφίζουμε, στις 26 φεύγουν.
Από το Blogger.