Header Ads

Η Google έφτιαξε αυτοκίνητο που ΔΕΝ χρειάζεται οδηγό! - ΒΙΝΤΕΟ

Η Google βγάζει τιμόνια, φρένα και γκάζια από τα αυτοκίνητα και κατασκευάζει τον δικό της στόλο από 100 πρωτότυπα οχήματα τα οποία δεν χρειάζονται... οδηγό. Σήμερα «κυκλοφόρησε» το πρωτότυπο, και έχει αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις.



Τα διθέσια ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην πρώτη τους βερσιόν θα είναι αργά, περιορίζοντας την τελική ταχύτητα τους στα 25 μίλια/ώρα. Κάθε αυτοκίνητο θα έχει δύο κινητήρες, έτσι ώστε αν κάποιος αποτύχει, ο άλλος μπορεί να το κατευθύνει με ασφάλεια.

Η Google ελπίζει να κυκλοφορήσουν τα πρώτα driverless cars στους δρόμους της Καλιφόρνια τα επόμενα δύο χρόνια. Δεν έχει ανακοινώσει ποιος κατασκευαστής θα αναλάβει τον στόλο των «ιστορικών» αυτών οχημάτων, ούτε και πόσο θα κοστίζει το κάθε όχημα.

«Ο κύριος λόγος που η ομάδα μας αποφάσισε να κατασκευάσει αυτό το πρωτότυπο όχημα είναι ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι καλύτερο από τα ήδη υπάρχοντα οχήματα», δήλωσε ο Σεργκέι Μπριν, ο CEO της Google. «Το πρότζεκτ είναι να αλλάξουμε τον κόσμο για τους ανθρώπους που δεν εξυπηρετούνται όσο καλά θα ήθελαν από τις μεταφορές σήμερα.

Ο Μπριν είχε δηλώσει πριν μερικούς μήνες ότι το Google driverless car θα είναι στους δρόμους μέχρι το 2017. Η εταιρεία εργάζεται πάνω σε αυτό το αυτοκίνητο από το 2009.

Κοιτάξτε πέρα από το γεγονός λοιπόν, ότι το νέο αυτοκίνητο της Google δεν έχει τιμόνι ή δεν χρειάζεται βενζίνη ή δεν έχει πεντάλ των φρένων. Ξεπεράστε την νέα τάση της μόδας η οποία δημιουργείται σήμερα και θα αποτελέσει το απόλυτο χιτ στους δρόμους... προσεχώς. Αντ 'αυτού, δείτε τι πραγματικά θα αποτελέσει το νέο αυτοκίνητο της Google: το τέλος των κακών οδηγών.

Αν το νέο αυτοκίνητο της Google λειτουργήσει όπως έχει προγραμματιστεί, θα εξαλείψει την ανάγκη να γνωρίζει κανείς οδήγηση και, κυρίως, να παίρνει... οδηγικές αποφάσεις οι οποίες συχνά πυκνά, δημιουργούν ατυχήματα.



«Θα είστε ελεύθεροι να τσεκάρετε το e-mail σας, να παίζετε με τα τηλέφωνά σας και να στέλνετε μήνυμα, να δέχεστε κλήσεις βίντεο, να τρώτε, να χασμουριέστε ή απλά να πάρετε έναν υπνάκο, μέχρι να φτάσετε στη δουλεία. Πράγματα, δηλαδή, που πολλοί άνθρωποι προσπαθούν (και αποτυγχάνουν) να κάνουν σήμερα», δήλωσε ο Αλεκ Γκουτιέρεζ, ανώτερος αναλυτής της Kelley Blue Book.

Με άλλα λόγια, η Google κάνει ένα τολμηρό βήμα: προσπαθεί να απαλλάξει τον κόσμο από τους οδηγούς οι οποίοι είναι πάρα πολύ αργοί ή πολύ αδέξιοι στο να πάρουν τις σωστές αποφάσεις όταν είναι πίσω από το τιμόνι.

Το νέο αυτοκίνητο της Google σχεδιάστηκε να εξαλείψει την ανάγκη και τον ρόλο του οδηγού εν μέρει επειδή η Google είδε ότι οι οδηγοί είναι μερικές φορές πολύ αργοί στις αντιδράσεις τους σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Ο Σεργκέι Μπριν, δήλωσε στους New York Times ότι μετά από έρευνες που πραγματοποίησε η Google, διαπίστωσε ότι οι οδηγοί ήταν πολύ αργοί στην αντιδράσεις σε αρκετές περιπτώσεις.
Η αλήθεια είναι ότι το νέο αυτό αυτοκίνητο της Google θα ταρακουνήσει πολλούς, καθώς κανείς δεν θέλει να παραδεχτεί ότι είναι κακός οδηγός.

Από το thetoc.gr
Από το Blogger.