Παράταση στην προθεσμία υποβολής Δηλώσεων Βραχυχρόνιας Διαμονής στο κέντρο της Αθήνας

Η παράταση αφορά αποκλειστικά ακίνητα που βρίσκονται στο 1ο, 2ο και 3ο Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου Αθηναίων.
Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), με την οποία παρατείνεται έως και την 21η Ιουλίου 2025 η προθεσμία για την υποβολή των Δηλώσεων Βραχυχρόνιας Διαμονής που αφορούν περιπτώσεις με ημερομηνία αναχώρησης ή ακύρωσης της μίσθωσης από 1ης Ιανουαρίου έως και 31ης Μαΐου 2025.
Η παράταση αφορά αποκλειστικά ακίνητα που βρίσκονται στο 1ο, 2ο και 3ο Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου Αθηναίων, τα οποία απέκτησαν νέο Αριθμό Μητρώου Ακινήτων (ΑΜΑ) μετά την 1.1.2025 και δεν υπάγονται στους περιορισμούς της παραγράφου 2Α του άρθρου 111 του νόμου 4446/2016.
Τα ακίνητα που εμπίπτουν στην παράταση της υποβολής δηλώσεων βραχυχρόνιας διαμονής για το 1ο, 2ο και 3ο Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου Αθηναίων περιλαμβάνουν τις εξής περιοχές:
1ο Δημοτικό Διαμέρισμα (Κεντρικό – Ιστορικό Κέντρο). Περιλαμβάνει συνοικίες όπως το Κουκάκι, την Πλάκα, το Κολωνάκι, τις περιοχές Σύνταγμα–Ομόνοια–Μοναστηράκι, τα Εξάρχεια, τα Ιλίσια και τη Νεάπολη
2ο Δημοτικό Διαμέρισμα (Νότια-ανατολικά της Πλατείας Συντάγματος). Συμπεριλαμβάνει τις συνοικίες Μετς, Νέο Κόσμο, Άγιο Αρτέμιο και το Παγκράτι, ενώ ενίοτε περιλαμβάνονται περιοχές όπως το Καλλιμάρμαρο.
3ο Δημοτικό Διαμέρισμα (Νότια-δυτικά). Καλύπτει τις περιοχές Βοτανικός, Μεταξουργείο, Γκάζι, Πετράλωνα, Ρουφ και Θησείο.