Header Ads

Νέο επίδομα 100 ευρώ σε 80.000 ιδιωτικούς υπαλλήλους

Νέο επίδομα 100 ευρώ σε 80.000 ιδιωτικούς υπαλλήλους

Δίνουμε 10.000 ευρώ σε κάθε πολίτη που θέλει να μετεγκατασταθεί στον ακριτικό Έβρο, ανακοίνωσε η Δόμνα Μιχαηλίδου.

«Αναπτύσσουμε και εφαρμόζουμε δράσεις ευρείας κοινωνικής πολιτικής. Το Πρόγραμμα Ευαισθητοποίησης Εργαζομένων Επιχειρήσεων σε θέματα διαφορετικότητας και καταπολέμησης των διακρίσεων στο χώρο εργασίας, ξεκινά αυτήν την εβδομάδα. 80.000 εργαζόμενοι θα λάβουν αποζημίωση 100 ευρώ για την επιτυχή ολοκλήρωση της συμμετοχής τους σε ασύγχρονη εξ αποστάσεως επιμόρφωση τρίωρης διάρκειας», δήλωσε η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Δόμνα Μιχαηλίδου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Η κα Μιχαηλίδου παρουσίασε στοιχεία από την έρευνα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, σχετικά με τη συμπερίληψη στον χώρο εργασίας, προσθέτοντας ότι «το 50% των μελών του ΕΒΕΑ δεν έχει επιμορφωθεί ποτέ σε τέτοια θέματα, ενώ το 60% δήλωσε ότι θεωρεί απαραίτητη τη σχετική επιμόρφωση».

Αναφερόμενη στο Κοινωνικό Κλιματικό Ταμείο, η Δόμνα Μιχαηλίδου τόνισε ότι «1.000 Κοινωνικές Κατοικίες, από ακίνητα είτε υπουργείων είτε δήμων, θα διατεθούν σε οικογένειες και ζευγάρια, που θα πληρούν τις προϋποθέσεις, με επιδότηση από το κράτος και με χαμηλό μίσθωμα».

Μέρος του ίδιου προγράμματος και η επιδότηση ενοικίου δημόσιων λειτουργών, που μετατίθενται σε νησιά, ορεινές και απομακρυσμένες περιοχές: «Έχουμε στα χέρια μας ένα πολύ μεγάλο χρηματοδοτικό εργαλείο, το οποίο ξεκινά το 2026. Αυτή τη στιγμή θα πρέπει να παραμετροποιήσουμε το ποσό επιδότησης ενοικίου, το οποίο θα είναι γύρω στα 200 ευρώ τον μήνα, και θα προκύψει σε σχέση με την περιοχή μετάθεσης. Σε μία ορεινή μειονεκτική περιοχή, η οποία έχει χαμηλότερη αξία γης, θα είναι χαμηλότερο. Σε ένα νησί, το οποίο έχει η υψηλότερη αξία γης, αυτό θα είναι υψηλότερο», αποσαφήνισε η κα Μιχαηλίδου.

«Προχωράμε σε ένα σημαντικό πρόγραμμα 200 εκατ. ευρώ, έτσι ώστε να προσφέρουμε ένα ποσοστό του ενοικίου, για να γίνει προσιτή η κατοικία. Όπως προκύπτει, οι δημόσιοι λειτουργοί, που θα δικαιούνται την επιδότηση ενοικίου, θα λάβουν 1 στα 12 ενοίκια από το κράτος και κάθε μήνα για τα υπόλοιπα 11 ενοίκια μια βοήθεια για να μπορούν να διαβιούν με αξιοπρέπεια», επεσήμανε η υπουργός.

«Δάσκαλοι, νοσηλευτές, γιατροί, οι ένοπλες δυνάμεις και να σταθώ σε αυτό γιατί δεν το είχα αναφέρει καθώς το δικαιούνται και οι ένοπλες δυνάμεις, σύμφωνα με το στεγαστικό πρόγραμμα που "τρέχει" και το αρμόδιο υπουργείο, αστυνομικοί, λιμενικοί, πυροσβέστες θα ωφεληθούν από την επιδότηση ενοικίου» υπογράμμισε η Δόμνα Μιχαηλίδου.

10.000 ευρώ για μετεγκατάσταση... στον Έβρο

Τέλος, η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας αναφέρθηκε στο πρόγραμμα μετεγκατάστασης στον Έβρο: «Ανοίγει σε μία εβδομάδα η πλατφόρμα του προγράμματος, όπου δίνουμε 10.000 ευρώ σε κάθε πολίτη που θέλει να μετεγκατασταθεί στον ακριτικό Έβρο. Προσπαθούμε να κινητροδοτήσουμε συμπολίτες μας να πάνε στους δήμους του Έβρου και η μέριμνα αφορά ανθρώπους που θέλουν να κάνουν μόνιμη εγκατάσταση εκεί».

#ΕΠΙΔΟΜΑ #ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ_ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ
Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.