Header Ads

Κοζανίτικη Αποκριά

KOZA-ΚΟΖΑΝΙΤΙΚΗ-ΑΠΟΚΡΙΑ

Με την μεγάλη καρναβαλική παρέλαση και το άναμμα των φανών κορυφώνονται την Κυριακή οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στην πόλη της Κοζάνης. Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται σήμερα Παρασκευή 15 Μαρτίου: με τα SOURD GAMES, από τις 11:00, στην Κεντρική Πλατεία και τους κεντρικούς πεζόδρομους, με βραδιά Γρεβενών στις 19:30 στην Κεντρική Πλατεία και γλέντι στους φανούς Αλώνια και Κόζιανη. 

Το Σάββατο 16 Μαρτίου οι μουσικές εκδηλώσεις στην πλατεία (από τις 18:00) είναι αφιερωμένες στη μουσικοχορευτική παράδοση της Μικρασίας, ενώ τοπικούς χορούς και τραγούδια θα παρουσιάσουν και σύλλογοι της πόλης της Κοζάνης. Θα ακολουθήσει παρουσίαση μοντέρνων χορών και το μεγάλο πάρτι νεολαίας που θα αρχίσει στις 22:00. Παράλληλα, θα ανάψει ο φανός Λάκκος τ΄ Μάγγαν.

Την Κυριακή της Μεγάλης Αποκριάς στις 15:00 θα αρχίσει η Παρέλαση Αρμάτων και ομάδων μεταμφιεσμένων στην οδό Παύλου Μελά έως το τέρμα Πλατείας Αριστοτέλους. Μετά την παρέλαση θα γίνει το άναμμα του Κεντρικού Φανού από τον Δήμαρχο Κοζάνης, Γιάννη Κοκκαλιάρη και στις 20:30 θα ανάψουν οι 15 φανοί στις γειτονιές της πόλης (Άη Δημήτρης, Άη Θανάσης, Αλώνια, Αριστοτέλης, Γιτιά, Κασμιρτζίδις,  Κεραμαριό, Κόζιανη, Κρεβατάκια, Λάκκος τ΄Μάγγαν, Μπουγδανάθκα, Παύλος Μελάς, Πηγαδ’ απ’ του Κεραμαριό,  Πλατάνια, Σκ’ρκα).

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.