Header Ads

Χ. Ελευθερίου: Δεν θα συναινέσουμε στην αλλοίωση του χαρακτήρα των λιμνών

eleutherioy

Την εναντίωσή του, για ακόμη μια φορά, στην προοπτική εγκατάστασης πλωτών φωτοβολταϊκών στη λίμνη Πολυφύτου εξέφρασε ο Δήμαρχος Σερβίων Χρήστος Ελευθερίου, έπειτα και από την δημοσίευση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εγγράφου της Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων Ενέργειας και Υδάτων, που πιστοποιεί νέες αιτήσεις εγκατάστασης φωτοβολταϊκών στη λίμνη.

Ο Δήμαρχος σε δηλώσεις του επισήμανε πως «Οι λίμνες στον Δήμο Σερβίων αποτελούν τη φυσική και τουριστική καρδιά της περιοχής. Ο δήμος δεν πρόκειται να συναινέσει ποτέ σε οποιονδήποτε έχει σκοπό να αλλοιώσει τον αναπτυξιακό και τουριστικό χαρακτήρα των λιμνών. Θα αντιδράσει σε οποιονδήποτε νομίζει ότι μπορεί να επενδύσει σε άλλον τομέα από αυτόν που οι δήμος Σερβίων σκέφτεται και οραματίζεται. Όλοι οι άλλοι δρόμοι είναι ευκαιριακοί χωρίς κανένα αναπτυξιακό αποτύπωμα για την περιοχή».

Η Δημοτική Αρχή Σερβίων, τονίζεται σε ανακοίνωση του δήμου, «σεβόμενη την ομόφωνη εναντίωση του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και την κοινή ανακοίνωση των Δημοτικών Αρχών Σερβίων, Κοζάνης και Βελβεντού (2021), στην προοπτική εγκατάστασης πλωτών φωτοβολταϊκών στη λίμνη, εκφράζει την έντονη ανησυχία της και ζητάει να σταματήσει κάθε σχετική προσπάθεια εγκατάστασης φωτοβολταϊκών στη λίμνη Πολυφύτου».

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.