Header Ads

Υπογράφηκε η σύμβαση για την παραχώρηση της Εγνατίας οδού ΑΕ σε ιδιώτη

Screenshot_6

Σημαντικές αυξήσεις στα διόδια της Εγνατίας Οδού έρχονται μετά την υπογραφή της σχετικής Σύμβασης Παραχώρησης σε ιδιώτη. Υπάρχουν πάντως και μειώσεις σε δύο σταθμούς διοδίων, σε Μαλγάρων και Προμαχώνα, ενώ στα διόδια του Πολυμύλου, σημειώνεται και η υψηλότερη αύξηση σε μετωπικό σταθμό, 35%. Η σχετική ΚΥΑ έχει δημοσιευτεί.

Για ένα Ι.Χ. οι τιμές στους μετωπικούς σταθμούς διοδίων της Εγνατίας Οδού διαμορφώνονται της Σιάτιστας στο 1,90 ευρώ, από 1,50 ευρώ, αύξηση 26%, ενώ στα διόδια Πολυμύλου στο 1,90 ευρώ, από 1,40 ευρώ, αύξηση 35%.

Μείωση θα σημειωθεί στα διόδια Προμαχώνα και Μαλγάρων, που από 2 ευρώ θα ανέλθει η τιμή στα 1,90 και από 1,20 στα 0,90 αντίστοιχα.

Ο Νίκος Ταχιάος δήλωσε σχετικά για το θέμα, «είναι μια υποδομή που έχει βγάλει και έχει φέρει προϋποθέσεις ανάπτυξης για πάρα πολλές πόλεις της Βορείου Ελλάδας, που στο παρελθόν ήταν στην αφάνεια ή είχαν πάρα πολύ μεγάλη δυσκολία μετακινήσεων. Ένα μεγάλο έργο έχει προχωρήσει, αυτό είναι μια βασική προϋπόθεση ανάπτυξης και είναι μια ευτυχής συγκυρία».

Ρεπορτάζ: Δέσποινα Αμαραντίδου

Διαβάστε επίσης: Κοζάνη: Αύξηση των διοδίων από 26% έως 35% σε Σιάτιστα και Πολύμυλο

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.