Header Ads

Βόιο: Υπογραφή της σύμβασης «Ανάπλαση πλατείας Εμπορίου στη Σιάτιστα»

βοιο

Υπογράφηκε χθες, στο Δημαρχείο Βοΐου, η σύμβαση προϋπολογισμού 699.716,54€ του έργου «Ανάπλαση πλατείας Εμπορίου στη Σιάτιστα» από τον Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης, Αθανάσιο, Πρόεδρο του Ιδρύματος «Μιχαήλ και Αλεξάνδρα Κουκουλίδου», τον Δήμαρχο Βοΐου, Χρήστο Ζευκλή και τον εκπρόσωπο της αναδόχου Κοινοπραξίας.

Το έργο χρηματοδοτείται με 358.828 €, (ποσοστό 51,28%) από το Ίδρυμα «Μιχαήλ και Αλεξάνδρα Κουκουλίδου» και με 340.887€, (ποσοστό 48,72%) από το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 2012-2016. Αντικείμενο του έργου είναι η ανάπλαση της Πλατείας Εμπορίου, που βρίσκεται εντός του πυρήνα του ιστορικού τόπου στην συνοικία «Χώρα» της Σιάτιστας, ώστε αυτή, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο δήμος, να αποτελεί στο μέλλον έναν σύγχρονο, οργανωμένο χώρο, που θα σέβεται τον παραδοσιακό χαρακτήρα του οικισμού.

Το έργο, υποστηρίζει στην ανακοίνωσή του ο δήμος, είναι ένα από αυτά που συγκροτούν τον ολοκληρωμένο σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής, συμβάλλουν στην αισθητική αναβάθμιση της Σιάτιστας και στην αναβάθμιση του Δήμου, ως τουριστικού προορισμού. Οι εργασίες του έργου προβλέπεται να ξεκινήσουν μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου.

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.