Header Ads

Δ. Μακεδονία: Στήριξη λειτουργίας Κέντρων Συμβουλευτικής Υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας

ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ

Πρόσκληση που εκδόθηκε στο πλαίσιο της υλοποίησης του Προγράμματος «Δυτική Μακεδονία» του ΕΣΠΑ 2021-2027, προϋπολογισμού 1,5 εκατομμυρίου ευρώ, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γεώργιος Κασαπίδης,  η οποία αφορά στην συνέχιση της λειτουργίας των τριών Κέντρων Συμβουλευτικής Υποστήριξης γυναικών – θυμάτων βίας, που λειτουργούν στη Δυτική Μακεδονία.

Πρόκειται για τα Κέντρα Συμβουλευτικής Υποστήριξης γυναικών θυμάτων Βίας, Κοζάνης, Καστοριάς και Φλώρινας, με Δικαιούχους το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ), τον Δήμο Καστοριάς και τον Δήμο Φλώρινας αντίστοιχα.

Στόχος της πρόσκλησης αποτελεί η συνέχιση της υποστήριξης λειτουργίας των Κέντρων Συμβουλευτικής Υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, μέχρι 31/12/2025.

Τα Συμβουλευτικά Κέντρα αποτελούν υπηρεσίες πρώτης γραμμής, καλύπτοντας την ανάγκη παροχής υπηρεσιών άμεσης αρωγής προς τις γυναίκες-θύματα έμφυλης βίας, υλοποιώντας παράλληλα δράσεις πρόληψης και ευαισθητοποίησης.

Οι δράσεις αυτές είναι κρίσιμης σημασίας για την ανάδειξη του ζητήματος της έμφυλης βίας όλων των μορφών σε τοπικό επίπεδο. Στα 3 Κέντρα Συμβουλευτικής Υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας τής Δυτικής Μακεδονίας, από το 2017 που ξεκίνησε η χρηματοδότησή τους από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020 έως σήμερα έχουν εξυπηρετηθεί πάνω από 850 γυναίκες.

Η συνέχιση της λειτουργίας των Κέντρων Κοινότητας έως 31/12/2025 θα υλοποιηθεί με συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και Εθνικών Πόρων.

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.