Header Ads

Δ. Μακεδονία: Πολιτιστικές και θρησκευτικές εκδηλώσεις 22 & 23 Αυγούστου

κο

Κοζάνη: Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Παναγιάς Φανερωμένης Τρίτη 22 και Τετάρτη 23 Αυγούστου 2023

Πανηγυρίζει αύριο Τετάρτη 23 Αυγούστου 2023, Ιερός Ναός τής Παναγιάς Φανερωμένης Κοζάνης. Σήμερα Τρίτη 22 Αυγούστου 2023, στις 19:00, θα τελεστή Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός με Αρτοκλασίας και θείο κήρυγμα, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης, Παύλου. ΑύριοΤετάρτη 23 Αυγούστου στις 7:00,  θα τελεστή Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ἱερουργούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη μας Σερβίων και Κοζάνης, Παύλου, ενώ στις 18:30, θα γίνει Εσπερινός και θα ψαλούν τα Εγκώμια της Παναγίας.

Γρεβενά: Εορτασμός του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού -Τετάρτη 23 και Πέμπτη 24/8/2023

Θρησκευτικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, θα πραγματοποιηθούν αύριο Τετάρτη 23/8/2023 και την Πέμπτη 24/8/2023, στην ομώνυμη κοινότητα του δήμου Γρεβενών. 

Αύριο Τετάρτη 23/8/2023, στις 19:00 θα τελεστή Μέγας Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίου Κοσμά του Αιτωλού και την Πέμπτη 24/8/2023, στις 07:00 Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης, Αθανασίου και στις 10:15, θα γίνει  Λιτάνευση της Ιερής Εικόνας και του Σταυρού του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού.

Κοζάνη: Ιερά Αγρυπνία στον Ιερό Ναό Αγίων Πέτρου και Παύλου ΚοίλωνΤρίτη 22/8

Ιερά Αγρυπνία για την απόδοση της Κοιμήσεως της Θεοτόκου θα τελεστή σήμερα Τρίτη 22/8, στις 20:00, στον Ιερό Ναό Αγίων Πέτρου και Παύλου Κοίλων Κοζάνης. Κατά την διάρκεια της Αγρύπνιας θα τεθεί για προσκύνημα τμήμα του ιερού λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου.

Κοζάνη: «Αταίριαστο ζευγάρι» από το ΔΗΠΕΘΕ 

Τη θεατρική παράσταση, με την κωμωδία του Νήλ Σάιμον «Αταίριαστο ζευγάρι», σε μετάφραση της Δανάης Σταματοπούλου και σκηνοθεσία του Λευτέρη Πλασκοβίτη, παρουσιάζει το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης. Στην παράσταση παίζουν οι ηθοποιοί: Θεοδώρα Σιάρκου, Μαριάνθη Σοντάκη, Ισιδώρα Δωροπούλου, Βέρα Μακρομαρίδου, Αλέξανδρος Παπατριανταφύλλου, Δανάη Σταματοπούλου, Νίνα Φώσκολου και Κωνσταντίνος Χειλάς.

Παραστάσεις θα δοθούν:

Αύριο Τετάρτη 23/8, στις 21:00 στον χώρο του αρχαιολογικού μουσείου Αιανής, με δωρεάν είσοδο. 

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής θα παραμείνει ανοιχτό για τους επισκέπτες πριν την έναρξη της παράστασης από τις 19:00 έως τις 21:00. 

Την Πέμπτη 24/8, στις 21:00, στο Υπαίθριο θέατρο Βυζαντινής Καστροπολιτείας Σερβίων.

Την Παρασκευή 25/8, στις 21:00, στο θέατρο βουνού στην Καστοριά.

Κοζάνη: «Ο Λύκος και τα 7 Κατσικάκια» στο υπαίθριο δημοτικό θέατρο – Τρίτη 22 Αυγούστου

Την παιδική παράσταση «Ο Λύκος και τα 7 Κατσικάκια», παρουσιάζει στην Κοζάνη το «Μικρό θέατρο Λάρισας», σε Διασκευή του Γιώργου Πούλη, σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Φερεντούρου και με 9μελή θίασο. Η παράσταση θα δοθεί την Τρίτη 22 Αυγούστου, στις 20.30, στο υπαίθριο δημοτικό θέατρο Κοζάνης. Η τιμή του εισιτηρίου είναι 12 ευρώ στο ταμείο και 10 ευρώ με προπώληση στο : Viva.gr και στο Βιβλιοπωλείο Αθανασιάδη.

Κοζάνη: Διήμερο πανηγύρι από τον σύλλογο «Πλατάνια» – Τρίτη 22 & Τετάρτη 23 Αυγούστου

Διήμερο Πανηγύρι στον χώρο απέναντι από την εκκλησία της Παναγίας Φανερωμένης διοργανώνει, Ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Κοζάνης «Πλατάνια». ΣήμεραΤρίτη 22 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί δημοτική βραδιά, με το «Κοζανίτικο Τακίμι» και Τετάρτη 23 Αυγούστου, ποντιακό γλέντι με τον Παναγιώτη Χωλόπουλο. Και τις δυο ημέρες οι εκδηλώσεις αρχίζουν στις 21:00.

Εορδαία: Πολιτιστικές εκδηλώσεις στη ΓαλάτειαΤρίτη 22 & Τετάρτη 23 Αυγούστου

Διήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων διοργανώνει ο Πολιτιστικός σύλλογος Γαλάτειας «Παραολυμπιονίκη Ζαχαρία Φωστήρα», σήμερα Τρίτη 22 και την Τετάρτη 23 Αυγούστου, στον προαύλιο χώρο του συλλόγου. Σήμερα Τρίτη θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση με τον Ματθαίο Γιαννούλη και την Τετάρτη η θεατρική ομάδα « Επέκεινα» θα παρουσιάσει την παράσταση «Ροζ Μολότοφ». Οι εκδηλώσεις θα ξεκινούν στις 9 το βράδυ.

Βόιο: Εκδηλώσεις στην Εράτυρα

Συνεχίζονται οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις στην τοπική κοινότητα Εράτυρας Βοΐου. ΑύριοΤετάρτη 23 Αυγούστου, θα πραγματοποιηθεί από το πρωί, επίσκεψη στο σπήλαιο.

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.