Header Ads

Η Βρετανία προσπαθεί να σώσει τα Χριστούγεννα

Υπό τον φόβο να «χαθούν» τα Χριστούγεννα, με φοβερές ελλείψεις στα προϊόντα, η Βρετανία ζητά από τους πολίτες της να αγοράσουν κανονικά για τα Χριστούγεννα και να μην κάνουν αγορές πανικού, διαβεβαιώνοντας ότι δεν θα υπάρξει έλλειψη δώρων. Το νέο περιστατικό που προκάλεσε ανησυχία ήταν το γεγονός ότι πολλά εμπορευματοκιβώτια που μετέφεραν παιχνίδια και ηλεκτρικά είδη δεν παραδόθηκαν στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, επειδή ήταν γεμάτο.

Η Maersk, η μεγαλύτερη ναυτιλιακή εταιρεία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο, εκτρέπει ορισμένα πλοία της από το λιμάνι Felixstowe στην ανατολική Αγγλία, επειδή δεν υπάρχει πλέον πουθενά χώρος να στοιβάζονται τα εμπορευματοκιβώτια στο λιμάνι. Η σοβαρή έλλειψη οδηγών φορτηγών για να τα μεταφέρουν, έχει ως αποτέλεσμα να γεμίζουν οι αποθήκες και να μένουν τα εμπορεύματα στα λιμάνια. Το Felixstowe διαχειρίζεται το 36% των εμπορευματοκιβωτίων της χώρας.

«Είμαι βέβαιος ότι ο κόσμος θα μπορέσει να πάρει τα παιχνίδια του για τα Χριστούγεννα», δήλωσε στο Sky ο πρόεδρος των συντηρητικών Όλιβερ Ντάουντεν, όταν ρωτήθηκε για τα προβλήματα στο λιμάνι Felixstowe. Είπε ότι είναι βέβαιος ότι τα χριστουγεννιάτικα δώρα θα παραδοθούν φέτος.

Ο Ντάουντεν, ο οποίος είναι υπουργός χωρίς χαρτοφυλάκιο στο υπουργικό συμβούλιο, δήλωσε ότι η κατάσταση βελτιώνεται στο λιμάνι και ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου είναι παγκόσμια - όπως η έλλειψη φορτηγών και η συμφόρηση των λιμανιών.

Όταν ρωτήθηκε αν ο κόσμος πρέπει να αρχίσει να αγοράζει από τώρα για τα Χριστούγεννα, είπε: «Θα έλεγα απλά να κάνουν ότι έκαναν συνήθως».

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.