Header Ads

Θεοδωρικάκος: Δεν θα αφήσω ανυπεράσπιστους τους Έλληνες αστυνομικούς

.

«Ως Πολιτικός Προϊστάμενος αυτού του υπουργείου, δεν πρόκειται ούτε μία στιγμή να αφήσω ανυπεράσπιστους τους Έλληνες αστυνομικούς. Θα ξαναπήγαινα στη ΓΑΔΑ στους κατηγορούμενους αστυνομικούς γιατί δεν πιστεύω ότι υπάρχει ούτε ένας στην ΕΛ.ΑΣ που να θέλει να αφαιρέσει ανθρώπινη ζωή» δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, στο πλαίσιο του 31ου εκλογικού- απολογιστικού Συνεδρίου της ΠΟΑΣΥ.

Ο κ. Θεοδωρικάκος έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στα όσα συνέβησαν πριν και μετά το περιστατικό στο Πέραμα ενώ απηύθυνε έκκληση να εμβολιαστούν και οι τελευταίοι ανεμβολίαστοι αστυνομικοί. Επίσης σημείωσε ότι οραματίζεται μία σύγχρονη και αποτελεσματική Αστυνομία που δίνει τον αγώνα σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και στα σύνορα της χώρας μας.

«Όλοι μαζί εργαζόμαστε για την εφαρμογή των νόμων, γιατί η ασφάλεια είναι ύψιστη αξία, προϋπόθεση της ελευθερίας και της ίδιας της Δημοκρατίας. Η ασφάλεια είναι δικαίωμα για κάθε πολίτη, είναι υποχρέωσή της πολιτείας και αποτελεί την δική σας, την δική μας ιερή αποστολή. Είμαι δίπλα στον αστυνομικό για να γίνει πράξη η ασφάλεια των πολιτών» τόνισε ο υπουργός και συμπλήρωσε: «Το δικό μας όραμα είναι μία Αστυνομία σύγχρονη με σύγχρονο εξοπλισμό και εκπαίδευση, φιλική απέναντι στην κοινωνία, φιλική απέναντι στους πολίτες, φιλική απέναντι στους νέους ανθρώπους και την ίδια στιγμή αποτελεσματική στην αντιμετώπιση κάθε μορφής εγκλήματος».

Όπως πρόσθεσε, «αυτή η κυβέρνηση και η Πολιτική Ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τους Έλληνες και τις Ελληνίδες Αστυνομικούς, στηρίζουμε τους Αστυνομικούς με πράξεις, όχι με λόγια. Τα δύο χρόνια αυτής της Κυβέρνησης έχει γίνει πράξη το μεγαλύτερο πρόγραμμα προμηθειών από την εποχή των Ολυμπιακών Αγώνων. Ένα πρόγραμμα 23 εκατομμυρίων ευρώ το οποίο συμβάλλει καθοριστικά στην βελτίωση του εξοπλισμού και στον εφοδιασμό υποδομών που χρησιμοποιεί ο Έλληνας Αστυνομικός, προκειμένου να είναι ο ίδιος ασφαλής και προκειμένου να είναι πιο αποτελεσματικός στη δουλειά του» ανέφερε ο Υπουργός, ο οποίος στη συνέχεια αναφέρθηκε στα όσα έχουν γίνει θεσμικά για τους Αστυνομικούς.

Όπως επεσήμανε το τελευταίο δίμηνο υπεγράφησαν υπουργικές αποφάσεις για το Ταμείο Πρόνοιας και το βαθμολόγιο. «Είμαστε δίπλα σας σε κάθε λογικό αίτημα και πολύ λογικό αίτημα είναι να επεκταθεί σε 64 ώρες η δυνατότητα υπερωριών και νυχτερινής απασχόλησης πληρωμής των Ελλήνων Αστυνομικών. Ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη από κοινού με τον κύριο Υφυπουργό αγωνιζόμαστε προκειμένου να γίνει πραγματικότητα ένα θέμα στο οποίο δεν αρκεί η δική μας υπογραφή αλλά είναι δεδομένη η δική μας βούληση όπως είναι δεδομένη και η βούληση της κυβέρνησης να προχωρήσει ακόμα σε πράξεις που στηρίζουν τον Έλληνα Αστυνομικό» είπε, ενώ ταυτόχρονα σημείωσε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες που αφορούν την ψηφιοποίηση υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Για όσους τον κατηγόρησαν για την κίνησή του να επισκεφτεί τους εφτά κρατούμενους αστυνομικούς ο υπουργός είπε πως «στη δική μου αντίληψη, δεν έχει κανείς το δικαίωμα να υποτιμά καμία ανθρώπινη ζωή και προφανώς δεν έχει κανείς το δικαίωμα να υποτιμά ούτε τη ζωή ενός ανθρώπου που έχει κάνει παραβάσεις. Οι άνθρωποι έναντι του θεού στην ζωή μας είμαστε όλοι ίσοι δεν μπορεί να είναι διαφορετικά. Ήμουν και είμαι βέβαιος για την ευαισθησία του Έλληνα Αστυνομικού και επειδή κάποιοι είπαν ότι αυτό αποτέλεσε μία παρέμβαση στην δικαιοσύνη το μόνο που έχω να πω ότι είναι ντροπή να υποτιμά κάνεις τόσο πολύ την Ελληνική Δικαιοσύνη. Εξέφρασα δε στη συνέχεια την ικανοποίησή μου για τον απλούστατο λόγο, ότι δεν μου αρέσει να κρύβω τα συναισθήματά και τις εκτιμήσεις μου, ιδίως όταν η δικαιοσύνη έχει βγάλει τα πορίσματα της δεν εξέφρασα κατευθύνσεις προς την δικαιοσύνη γιατί δε μου πέφτει λόγος και δεν θα μπορούσα να το κάνω δεν είμαι ούτε δικαστής, ούτε εισαγγελέας, ούτε συνήγορο κανενός».

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.