Header Ads

Βόρεια Κορέα: Ενας στρατιώτης και ένας μαέστρος προκάλεσαν σύγχυση με την αμφίεσή τους

Ενας στρατιώτης της Βόρειας Κορέας ντυμένος με μια εφαρμοστή μπλε στολή, σε μια φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα από κρατικό μέσο ενημέρωσης, προκάλεσε σύγχυση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με μερικούς να τον αποκαλούν «υπερήρωα», «Κάπτεν ΒΚ» (σ.σ κατά το Κάπτεν Αμέρικα)  ή «ρόκετ-μαν».

Ηταν μεταξύ σχεδόν 30 στρατιωτών που φωτογραφήθηκαν με τον απόλυτο ηγέτη της χώρας, Κιμ Γιονγκ Ουν, κατά τη διάρκεια έκθεσης οπλικών συστημάτων τη Δευτέρα. Η Βόρεια Κορέα δημοσίευσε φωτογραφίες της εκδήλωσης την επόμενη μέρα.

Ολοι φορούσαν ως επί το πλείστον πράσινες στολές, το πιο συνηθισμένο χρώμα για τη στρατιωτική περιβολή της Βόρειας Κορέας. Μόνο δύο από αυτούς φορούσαν διαφορετικά χρώματα - ο ένας μια μπλε ναυτική στολή, κάτι που δεν είναι τόσο ασυνήθιστο. Και ο άλλος, μια παράταιρη ολόσωμη φόρμα, η οποία πυροδότησε τη σχετική συζήτηση. 

Ορισμένοι χρήστες του Twitter στη Νότια Κορέα, τις ΗΠΑ και αλλού αστειεύτηκαν με την εμφάνισή του, λέγοντας ότι μοιάζει με «ανθρώπινη μπάλα κανονιού» ή οτι αποτελεί το αντίπαλον δέος της Βόρειας Κορέας για τον διάσημο φανταστικό χαρακτήρα κόμικ της Marvel, Captain America.

Αλλοι τον αποκαλούσαν «άνθρωπο-πύραυλο» ή μέλος (ανύπαρκτων) διαστημικών δυνάμεων της Βόρειας Κορέας.

Τα κρατικά ΜΜΕ της χώρας δεν ανέφεραν περί τίνος πρόκειται. Αλλά ο Τζέφρι Λιούις, ειδικός στο Ινστιτούτο Διεθνών Σπουδών του Μοντερέι, έγραψε στο Twitter ότι «φαίνεται να είναι αλεξιπτωτιστής».

Σε ένα ξεχωριστό, αλλά εξίσου «παράξενο» στιγμιότυπο, ο μαέστρος μιας ορχήστρας, που έπαιζε σε επίσημη εκδήλωση στη Βόρεια Κορέα, αυτή την εβδομάδα καταγράφηκε να φοράει ένα λευκό μπλουζάκι με το πρόσωπο του Κιμ Γιονγκ Ουν τυπωμένο στο μπροστινό μέρος, σύμφωνα με βίντεο από κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Οι αναλυτές κάνουν λόγο για ένα «εξαιρετικά σπάνιο, αν όχι πρωτόγνωρο» γεγονός, καθώς μέχρι σήμερα δεν ήταν γνωστό ότι η Βόρεια Κορέα μπορεί να κατασκευάζει ρούχα με το πρόσωπο του ηγέτη της.

Οι Βορειοκορεάτες φορούν συνήθως κονκάρδες με εικόνες των ηγετών της χώρας, αλλά οι φωτογραφίες, οι πίνακες και άλλες απεικονίσεις αντιμετωπίζονται με μεγάλη προσοχή σε μια χώρα που ειδωλοποιεί την οικογένεια Κιμ, η οποία κυβερνά εδώ και τρεις γενιές.

«Τα πορτρέτα και οι φωτογραφίες των ηγετών Κιμ είναι ιερά στη Βόρεια Κορέα», σύμφωνα με τους αναλυτές. «Δεν πρέπει να μουτζουρώνονται, να διπλώνονται ή να καταστρέφονται με οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Από αυτή την άποψη, το μπλουζάκι που φορούσε το μέλος της ορχήστρας ήταν μόνο για αυτό το ξεχωριστό γεγονός, όχι για να πλυθεί και να ξαναφορεθεί στην καθημερινή ζωή».

(με πληροφορίες από Reuters, Associated Press)

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.