Header Ads

Κένυα: Νεαρός κατά συρροή δολοφόνος ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου

Murder suspect Masten Wanjala sits in the back of a police truck after being taken by police to a scene to identify the location of alleged victim remains, on the outskirts of Nairobi, Kenya Wednesday, July 14, 2021. Police in Kenya said Friday, Oct. 15, 2021 that the man who police say confessed to killing a dozen children and escaped from detention this week has been killed by a mob near his home in Bungoma county. (AP Photo)

Ένας ύποπτος κατά συρροή δολοφόνος παιδιών στην Κένυα που ισχυρίζοταν ότι έπινε το αίμα των θυμάτων του, πιστεύεται ότι ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από όχλο στην πόλη Μπουνγκόμα, λίγες μέρες μετά την απόδρασή του, ανακοίνωσε η αστυνομία την Παρασκευή.

Ο Masten Milimo Wanjala, 20 ετών, συνελήφθη τον Ιούλιο ως ύποπτος για την εξαφάνιση δύο παιδιών. Η αστυνομία αφού τον ανέκρινε, ανέφερε ότι ομολόγησε τη δολοφονία 10 παιδιών σε διάφορα μέρη της ανατολικής Αφρικής τα τελευταία πέντε χρόνια.

Ο Wanjala επρόκειτο να δικαστεί στο Ναϊρόμπι την Τετάρτη ως κατηγορούμενος για τη δολοφονία δύο παιδιών, ηλικίας 12 και 13 ετών, αλλά δεν εμφανίστηκε.

«Αντρες των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας βρίσκονταν στα ίχνη του στη Δυτική Κένυα, αλλά δυστυχώς τον εντόπισαν πρώτα χωρικοί στο Μπουνγκόμα και τον ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου προτού οι πράκτορές μας τον συλλάβουν ξανά», έγραψε στο Twitter η Διεύθυνση Εγκληματικών Ερευνών (DCI) την Παρασκευή.

Ο Μπρούνο Σιόσο, εκπρόσωπος της Εθνικής Αστυνομικής Υπηρεσίας, δήλωσε ότι διεξάγoνται έρευνες προς επιβεβαίωση ότι το πτώμα είναι του Wanjala.

″Προσπαθούμε να κάνουμε μια βασική ταυτοποίηση στο σώμα για να βεβαιωθούμε ότι το άτομο που σκοτώθηκε από τον όχλο ήταν αυτός”, είπε ο Σιόσο στο τηλέφωνο.

Ο Σιόσο πρόσθεσε ότι μαθητές που πήγαιναν στο σχολείο εντόπισαν τον Wanjala και σήμαναν συναγερμό, μ′ αποτέλεσμα κάποιοι χωρικοί να τον κυνηγήσουν μέσα σε ένα σπίτι όπου και σκοτώθηκε.

Ο Mike Mbuvi Sonko, πρώην κυβερνήτης της κομητείας του Ναϊρόμπι, είχε ανακοινώσει νωρίτερα επικήρυξη 200.000 σελίνων (1.800 δολαρίων) για όποιον έχει πληροφορίες σχετικά με τα ίχνη του Wanjala.

Πηγή: Reuters

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.