Header Ads

Συλλήψεις τζιχαντιστών στην Ισπανία

Η ισπανική αστυνομία ανακοίνωσε την Τετάρτη (13 Οκτωβρίου) ότι συνέλαβε τρία άτομα ως ύποπτα μέλη ομάδων τζιχαντιστών στη Βαρκελώνη και ένα ακόμα στη Μαδρίτη, αφού ένας από αυτούς προσπάθησε να αγοράσει τουφέκι, πιθανότατα για επίθεση.

Οι αστυνομικοί βρήκαν τρία μαχαίρια αλλά και πυρομαχικά στο σπίτι του αρχηγού της ομάδας, που ταυτοποιήθηκε ως «Σεΐχης» και εκτίει ήδη ποινή φυλάκισης. Ο τελευταίος είχε προηγουμένως συλληφθεί στην Τουρκία το 2016 όταν προσπαθούσε να εισέλθει σε μια περιοχή συγκρούσεων για να ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος, ανέφερε η αστυνομία σε ανακοίνωσή της.

Αργότερα ταξίδεψε σε πολλές χώρες όπως η Μαλαισία, η Τανζανία και η Αλγερία, όπου συνέχισε να στρατολογεί για το Ισλαμικό Κράτος, ανέφερε η αστυνομία.

Η ισπανική αστυνομία τον είχε εντοπίσει στη Βαρκελώνη τον Μάρτιο του 2021, όπου βρισκόταν σε επικοινωνία με μια συμμορία νεαρών Αλγερινών οι οποίοι έκλεβαν τουρίστες και οι οποίοι αργότερα «φανέρωσαν έντονα σημάδια ριζοσπαστικοποίησης».

Οι δραστηριότητες τζιχαντιστικών ομάδων παραμένουν υπό στενή παρακολούθηση για την αστυνομία στην Ισπανία αφού Ισλαμιστές τρομοκρατές χρησιμοποίησαν ένα βαν για να εισβάλουν σε πλήθος πεζών στη λεωφόρο Las Ramblas της Βαρκελώνης τον Αύγουστο του 2017 ενώ στην συνέχεια πραγματοποίησαν νέα επίθεση σε άλλο δήμο, σκοτώνοντας 16 άτομα συνολικά.

 

Πηγή: Reuters

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.