Header Ads

Φωτοβολταϊκό πάρκο 300 kw στους Αμπελόκηπους του Δήμου Άργους Ορεστικού

Τη σύμβαση για την κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου ισχύος 300 kw, με κινητές βάσεις δύο αξόνων, στην Κοινότητα Αμπελοκήπων υπέγραψε ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικού, Πάνος Κεπαπτσόγλου, και η εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας.
Το φωτοβολταϊκό πάρκο θα συνδεθεί στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας με εικονικό ενεργειακό συμψηφισμό (virtual net metering) και θα επιτρέπει τον συμψηφισμό της παραγόμενης ενέργειας με την ενέργεια που καταναλώνεται από τα αντλιοστάσια ύδρευσης του Δήμου, επιτυγχάνοντας σημαντική οικονομία.

Το έργο αποτελεί μέρος του έργου βελτίωσης ύδρευσης και ΑΠΕ που έχει εντάξει ο Δήμος Άργους Ορεστικού αρχικά στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι και μετέπειτα στο πρόγραμμα ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ, με συνολικό προϋπολογισμό περίπου 2.400.000 ευρώ.

Τα άλλα δύο υποέργα αφορούν στην κατασκευή νέων δεξαμενών ύδρευσης στην πόλη και σε οκτώ οικισμούς του Δήμου (Μελάνθιο, Βράχος, Ζευγοστάσιο, Περιβόλι, Καστανόφυτο, Άγιος Ηλίας, Σπήλιος, Νόστιμο), καθώς και την προμήθεια δίδυμων φίλτρων ενεργού άνθρακα και κατάλληλων οικίσκων για τη στέγασή τους.

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.