Header Ads

Επίθεση Τσίπρα σε Μητσοτάκη για τον ένα χρόνο διακυβέρνησης από τη ΝΔ

«Ως εδώ. Μαθήματα ήθους και εντιμότητας δε θα κάνουν σε εμάς τα παπαγαλάκια των υπόδικων επιχειρηματιών. Ως εδώ. Με το ήθος και την ιστορία της αριστεράς δε θα αφήσουμε κανέναν να παίζει παιχνίδια». Με αυτή τη φράση ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ «να υψώσουμε συλλογικά ισχυρό ανάχωμα στις επιθέσεις του παλιού πολιτικού συστήματος, που στόχο δεν έχουν τα στελέχη, αλλά μέσω των στελεχών, το ίδιο το κόμμα, την ίδια τη παράταξη». Αυτή ήταν η πολιτική απάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην επίθεση που δέχονται κορυφαία στελέχη του κόμματός του. Υπογραμμίζεται ότι για πρώτη φορά ο Αλ. Τσίπρας έκανε λόγο για ποινικές ευθύνες του κυβερνητικού εκπροσώπου Στ. Πέτσα με αφορμή το πώς διένειμε τα 20 εκατ. ευρώ σε ΜΜΕ.

Όχι μόνο πολιτικές ευθύνες για τα 20 εκατ. στα ΜΜΕ

«Ο Κ. Μητσοτάκης τελικά, αντί να κυβερνά και να λύνει προβλήματα για την οικονομία και την κοινωνία, τα δημιουργεί και μετά κάνει αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση για αντιπερισπασμό» εκτίμησε ο Αλ. Τσίπρας και αναφέρθηκε στην, όπως την αποκάλεσε, «λίστα Μητσοτάκη - Πέτσα» λέγοντας ότι τα 20 εκατ. σε ΜΜΕ δόθηκαν «με κριτήρια Μητσοτάκη». «Αυτή η ιστορία δε θα τελειώσει εδώ. Θα δώσουν λογαριασμό μέχρι τέλους. Και όχι μόνο στο πεδίο της πολιτικής ευθύνης. Γιατί τα χρήματα των Ελλήνων φορολογούμενων δεν είναι οικογενειακή περιουσία, για να εκβιάζουν με αυτά για τη μονοφωνία στην ενημέρωση», είπε και έκανε λόγο για «ποινικές ευθύνες Πέτσα».

«Μαζί με το παρακράτος και τη μαφία»

Ο Αλ. Τσίπρας αναφερόμενος στους κυβερνώντες προειδοποίησε πως «όσο πιο ένοχοι και πιο υπόλογοι καθίστανται, τόσο πιο επικίνδυνοι γίνονται». «Σωστά έχουν καταλάβει ότι δε πρόκειται να τους επιτρέψουμε να περάσουν τα σχέδιά τους, σκίζοντας τη θάλασσα της κοινωνικής αντίστασης, για να περάσουν όπως πέρασε ο Μωυσής. Και επειδή το έχουν καταλάβει επιστρατεύουν μαζί με την τρομοκρατία, τη συκοφαντία. Μαζί με το κράτος, το παρακράτος. Μαζί με την αστυνομία, τη μαφία».
«Βλέπω απέναντί μου πάρα πολλούς και πολλέςπου η Δεξιά δοκίμασε πάνω τους τα δόντια της» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε με κριτική προς τα στελέχη του κόμματος: «όσο πιο πολύ η πολιτική τους θα χρεοκοπεί και θα καταδικάζεται να είστε σίγουροι ότι τόσο πιο πολύ θα βουλιάζει στη λάσπη αυτού του είδους. Κι αυτό σημαίνει ότι οφείλουμε να μετράμε μια και δύο φορές κάθε μας βήμα και να είμαστε όλοι προσεκτικοί».

«Η ανηθικότητα της δολοφονίας χαρακτήρων»

Ο Αλ. Τσίπρας μίλησε για «την ανηθικότητα της δολοφονίας χαρακτήρων που επιχειρούν, προκειμένου να στρέψουν αλλού τα φώτα της δημοσιότητας» και για «τη συνειδητή τους επιλογή να χρησιμοποιήσουν μεθόδους που διαβρώνουν τη δημοκρατία. Τα ανοίκεια μέσα με τα οποία υπηρετούν ανοίκειους σκοπούς».

«Πετάνε λάσπη στον ΣΥΡΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και στα στελέχη του, ακριβώς γιατί δε τους ενδιαφέρει αν η λάσπη μετατρέψει τη πολιτική αντιπαράθεση σε βούρκο. Αυτοί άλλωστε εκεί είναι συνηθισμένοι να ζουν. Αλλά αυτό που θέλουν είναι να κυλιστούμε στο βούρκο μαζί τους. Αυτό που θέλουν είναι να επιβάλουν το στερεότυπο ότι όλοι είναι ίδιοι. Και τελικά να σπείρουν την απογοήτευση στην κοινωνία, έτσι που να παραδοθεί στις ορέξεις τους χωρίς αντίσταση» είπε εμφατικά.

Μάλιστα υπενθύμισε ότι η «ελληνική Δεξιά κατέχει τη σχετική τεχνογνωσία. Την ξέρει καλά τη διαδικασία της διαβολής και της λάσπης» και έφερε ως παράδειγμα όσα έκανε η ΝΔ με αφορμή την συμφωνία των Πρεσπών «με τη διαβολή υπουργών μας όταν ήμασταν στην κυβέρνηση. Με τις χιλιάδες ανήθικες επιθέσεις που δέχτηκα και δέχομαι εγώ προσωπικά. Με τον οχετό που πολλοί, ή μάλλον όλοι, αντιμετωπίσαμε όταν δημοσίευαν σενάρια δήθεν πλουτισμού, δήθεν διαπλοκής, δήθεν κινήσεων αντίθετων με το ήθος της Αριστεράς».

Ο Κ. Μητσοτάκης προετοιμάζει την επόμενη καταστροφή

Αναφερόμενος στον ένα χρόνο διακυβέρνησης της ΝΔ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποίησε παραφρασμένο ένα διάλογο του Μπρεχτ:
-Τι κάνετε;
-Προετοιμάζω την επόμενη καταστροφή.
Υπενθύμισε ότι «αντί για ανάπτυξη 4% έριξαν την οικονομία στην ύφεση, πριν ο κορωνοϊός χτυπήσει τη χώρα», αντί για καλοπληρωμένες δουλειές έχουμε μειώσεις μισθών και ανεργία, αντί για μείωση φορολογίας έχουμε αβοήθητη την μεσαία τάξη και τον τουρισμό να τον διαχειρίζονται «σαν αυτοκινητάκι από τα συγκρουόμενα.

«Να φύγει πριν μετατρέψει τη χώρα σε οικογενειακή οφσορ»

Κατηγόρησε τον Κ. Μητσοτάκη ότι η «καταστροφική πολιτική του» «συνοδεύεται από ψέματα, ψέματα, και πάλι ψέματα».

«Ποτέ άλλοτε με εξαίρεση τα χρόνια της χούντας, δεν υπήρξε τέτοιο χάσμα ανάμεσα στην αλήθεια και στην εικόνα της μαζική προπαγάνδας. Γιατί, άλλωστε, μόνο σε ολοκληρωτικά καθεστώτα ο πολίτης που ζει ένα καθημερινό δράμα, υποχρεώνεται να παρακολουθεί στις ειδήσεις την εικονική του ευτυχία» ανέφερε ο Αλ. Τσίπρας και τόνισε: «δεν πάει άλλο με αυτούς που μας κυβερνούν».
«Να φύγει πριν μετατρέψει τη χώρα σε οικογενειακή οφσορ, και σε δημοκρατία κρότου λάμψης» τόνισε.

Ο Αλ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι «είμαστε περήφανοι για όσα αφήσαμε πίσω μας» και επεσήμανε ότι «η κυβερνητική μας θητεία και τα αποτελέσματά της, όσο και αν τους πονάει τους αντιπάλους μας, είναι η σημαντική μας παρακαταθήκη. Γιατί δείχνει στον ελληνικό λαό όχι με λόγια, αλλά στην πράξη, τι πετύχαμε εμείς, που αναλάβαμε μια χώρα χρεοκοπημένη και τη σηκώσαμε στα πόδια της. Και δείχνει και ποιοι είμαστε εμείς, γιατί αυτό δεν έγινε τυχαία. Και δείχνει και πώς καταλαβαίνουμε εμείς την άσκηση της δημοκρατικής εξουσίας, και πού θέλουμε να οδηγήσουμε τη χώρα».

«Και όταν με το καλό επανέλθουμε -και θα επανέλθουμε γρήγορα, να είστε σίγουροι- με την ψήφο του λαού, έχουμε όχι μόνο το ηθικό και το πολιτικό κεφάλαιο, αλλά πλέον και την εμπειρία και την αποφασιστικότητα να βάλουμε μαζί με τους Έλληνες την Ελλάδα ξανά σε ένα δρόμο προόδου, δημοκρατίας, και κοινωνικής δικαιοσύνης.Όπως επιθυμεί η μεγάλη προοδευτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας», πρόσθεσε.

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.