Header Ads

Φλώρινα: Εκδήλωση για τον οινοτουρισμό παρουσία του Θ. Καράογλου

Φλώρινα: Εκδήλωση για τον οινοτουρισμό παρουσία του Θ. Καράογλου

Το υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης, ως εταίρος στην υλοποίηση του Έργου TERRA VINO, διοργάνωσε στο ξενοδοχείο Emerald Suites στην Φλώρινα, την 4η εκδήλωση Οινοτουρισμού με τίτλο «Viva Vino Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας». Επικεφαλής Εταίρος του έργου είναι το Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης. Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα διασυνοριακής συνεργασίας INTERREG IPA CCI 2014 TC 16 I5CB 009, στο πλαίσιο των συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι εργασίες της 4ης Οινοτουριστικής εκδήλωσης συγκέντρωσαν το ενδιαφέρον τόσο των τοπικών φορέων της Π.Ε Φλώρινας, όσο και των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της οινοπαραγωγής και του οινοτουρισμού στη Βόρεια Ελλάδα. Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν τοπικές ποικιλίες και κρασιά από τη Φλώρινα και πραγματοποιήθηκε παρουσίαση food and wine pairing.

Όπως σημείωσε ο υφυπουργός Θεόδωρος Καράογλου, κατά την ομιλία του στην εκδήλωση, στόχος είναι να δοθεί η απαραίτητη ώθηση στους φημισμένους αμπελώνες του Αμυνταίου, που παράγουν κρασιά με Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης (ΠΟΠ) ανωτέρας ποιότητας, ώστε το κρασί της Φλώρινας να διεκδικήσει το μερίδιο που του αναλογεί στην παγκόσμια αγορά.

Ανέφερε, επίσης, ότι το υφυπουργείο Μακεδονίας και Θράκης σκοπεύει να εφαρμόσει το πρόγραμμα Terra Vino σε όλες τις περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, επιδιώκοντας την oινική ανάπτυξη, που με τη σειρά της μπορεί να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο τοπικό Οινοποιείο «Πάντου», κατά τη διάρκεια της οποίας οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να ξεναγηθούν στους χώρους του οινοποιείου, να ενημερωθούν για τις σύγχρονες μεθόδους παραγωγής κρασιού, για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της αμπελουργίας στην περιοχή της Φλώρινας.

www.ert.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.