Header Ads

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση εμπαίζει τους συνταξιούχους

Με παραδείγματα ο ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύει τον «εμπαιγμό», όπως τον αποκαλεί, της κυβέρνησης προς του συνταξιούχους. Πηγές της Κουμουνδούρου τονίζουν ότι η απόφαση της κυβέρνησης για τα αναδρομικά «εμπαίζει ωμά τους συνταξιούχους» και υπογραμμίζουν ότι από την απόφαση «πλήττονται κυρίως οι χαμηλοσυνταξιούχοι, οι οποίοι δεν θα λάβουν τίποτα. Από το σύνολο των 2,5 εκατ. συνταξιούχων οι οποίοι δικαιούνται αναδρομικά, ο Κ. Μητσοτάκης θα τα δώσει μόνο στο 1/3 αυτών. Για τους λίγους που τελικά θα τα λάβουν, θα είναι αγρίως κουρεμένα, ενώ για τα υπόλοιπα οφειλόμενα η κυβέρνηση τους λέει να τα ξεχάσουν».


Ακόμη στον ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν ότι στην τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση δεν υπάρχει καμία απολύτως πρόβλεψη ώστε τα αναδρομικά που θα λάβουν ακόμα και όσοι συνταξιούχοι τα λάβουν, να είναι ακατάσχετα, ασυμψήφιστα και αφορολόγητα. «Αυτό σημαίνει πως όποιος δικαιούχος αναδρομικών έχει αρρύθμιστες οφειλές προς το δημόσιο θα του γίνεται αυτόματη παρακράτηση του ποσού», προειδοποιεί η αξιωματική αντιπολίτευση.
Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ έδωσαν συγκεκριμένα παραδείγματα πως οι συνταξιούχοι κάτω των 1.000 ευρώ δεν θα πάρουν τίποτα, αλλά και πόσο κόβονται τα αναδρομικά:

-Συνταξιούχος τ. ΟΓΑ με σύνταξη 330€
Τι θα λάβει με απόφαση Μητσοτάκη: 0€
Τι θα έπρεπε να λάβει σύμφωνα με το ΣτΕ: 605€ λόγω της περικοπής των δώρων με τον νόμο Βρούτση το 2012

-Συνταξιούχος με κύρια σύνταξη 900€
Τι θα λάβει με απόφαση Μητσοτάκη: 0€
Τι θα έπρεπε να λάβει σύμφωνα με το ΣτΕ: 733 € λόγω της περικοπής των δώρων με τον νόμο Βρούτση το 2012

-Συνταξιούχος με κύρια σύνταξη 800€ και επικουρική σύνταξη 200€
Τι θα λάβει με απόφαση Μητσοτάκη: 0€
Τι θα έπρεπε να λάβει σύμφωνα με το ΣτΕ: 1.319 € λόγω της περικοπής των δώρων και της επικουρικής του σύνταξης με τον νόμο Βρούτση το 2012

-Συνταξιούχος με κύρια σύνταξη 1.500€ και επικουρική σύνταξη 350€
Τι θα λάβει με απόφαση Μητσοτάκη: 2.299€
Τι θα έπρεπε να λάβει σύμφωνα με το ΣτΕ: 4.443€ λόγω της περικοπής των δώρων και της επικουρικής του σύνταξης με τον νόμο Βρούτση το 2012

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.