Header Ads

Αίγυπτος: Αμερικανός φοιτητής βγήκε από την φυλακή μετά από 486 ημέρες

Ο Μοχάμεντ Αμάσα κατά την άφιξη του στο Διεθνές Αεροδρόμιο Ντάλες της Ουάσινγκτον,την Δευτέρα.

Ένας Αμερικανός φοιτητής ιατρικής που φυλακίστηκε χωρίς δίκη για σχεδόν 500 ημέρες έμεινε ελεύθερος και επέστρεψε στις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσε το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ την Δευτέρα, 6 Ιουλίου.

Ο Μοχάμεντ Αμάσα, ηλικίας 24 ετών, από την Πολιτεία του Νιού Τζέρσεϊ, που έχει διπλή υπηκοότητα, Αμερικανική και Αιγυπτιακή βγήκε από την φυλακή μετά από πιέσεις μηνών που άσκησε η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με τον οργανισμό ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Freedom Initiative Group.

«Χαιρετίζουμε την απελευθέρωση του πολίτη των ΗΠΑ Μοχάμεντ Αμάσα από την φυλακή και ευχαριστούμε την Αίγυπτο για τη συνεργασία της στον επαναπατρισμό του», δήλωσε το υπουργείο Εξωτερικών.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας των Ηνωμένων Πολιτειών, γερουσιαστής Τζιμ Ρις από την Πολιτεία του Άινταχο, δήλωσε ότι είχε θέσει το θέμα των «αδικαιολόγητα κρατούμενων Αμερικανών πολιτών» στο υπουργείο Εξωτερικών της Αιγύπτου την περασμένη εβδομάδα.

 Σύμφωνα με τον οργανισμό ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Freedom Initiative Group, o Μοχάμεντ Αμάσα οδηγήθηκε στην φυλακή με την κατηγορία της «λανθασμένης χρήσης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης».

Τον Μάρτιο του περασμένου έτους, ο Μοχάμεντ Αμάσα συνελλήφθη στην πλατεία Ταχίρ του Καΐρου, κρατώντας μια πινακίδα που έγραφε στα αραβικά: «Ελευθερία για όλους τους πολιτικούς κρατουμένους».

Στις φυλακές Τόρα παρέμεινε για 16 μήνες. Πριν επιβιβαστεί στην πτήση για τις ΗνωμένεςΠολιτείες, αργά την Κυριακή, παραιτήθηκε από την αιγυπτιακή του υπηκοότητα ως προϋπόθεση για την απελευθέρωση του.

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.