Header Ads

ΗΠΑ: Ο Τραμπ θα υπογράψει εκτελεστική εντολή για να περιορίσει την ελευθερία των social media

Πολλές από τις πράξεις του Αμερικανού προέδρου δεν έχουν καμία λογική. Αυτό είναι μια κοινή -κατά γενική ομολογία- παραδοχή που προκαλεί προβληματισμό σε πολλά επίπεδα παγκοσμίως.

Όταν οι πράξεις του περιορίζονται στην αλλαγή συσχετισμών στην ιδιωτική του ζωή, ακόμα κι αν εμείς τις θεωρούμε παράλογες, δεν υπάρχει πρόβλημα. Όταν όμως αυτές, θίγουν βασικές ελευθερίες και δικαιώματα που με κόπο έχουν κατακτηθεί, τότε οι αντιδράσεις είναι ποικίλες και πολύ καλά κάνουν.

Ο Ντόναλντ Τραμπ τα έχει βάλει πολλές φορές με δημοσιογράφους από μέσα ενημέρωσης που του ασκούν κριτική, ενώ άγνωστη δεν είναι στο ευρύ κοινό και η διαμάχη του με κάποια από τα διασημότερα social media.

 

Ο πλανητάρχης την Πέμπτη έκανε γνωστές τις προθέσεις του να υπογράψει εκτελεστική εντολή για να περιορίσει τις ελευθερίες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ενώ μια μέρα πριν είχε προηγηθεί η κόντρα του με το Twitter για τα «παραπλανητικά» τιτιβίσματά του.

Οι επικεφαλής του μέσου, ειδικότερα, επεσήμαναν ως τέτοιες δύο αναρτήσεις του Αμερικανού προέδρου ενώ κάλεσαν τους χρήστες να ελέγξουν την εγκυρότητα των ισχυρισμών του.

Ο Τραμπ, χωρίς να δώσει κανένα στοιχείο, επανέλαβε τις κατηγορίες του για πολιτική προκατάληψη αυτών των ιστότοπων και έγραψε στο Twitter: «Οι ρεπουμπλικάνοι αισθάνονται πως οι πλατφόρμες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αποσιωπούν πλήρως τις συντηρητικές φωνές. Θα επιβάλουμε αυστηρές κανονιστικές ρυθμίσεις ή θα τους κλείσουμε, δεν θα επιτρέψουμε ποτέ να συμβεί αυτό».

 

Μία μέρα μετά φαίνεται πως ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων πάει την σκέψη του ένα βήμα παρακάτω και στρέφεται ακόμα πιο στρατηγικά εναντίον των social media.

 

Oι προθέσεις του έγιναν γνωστές μέσω της γραμματέως Τύπου του Λευκού Οίκου, η οποία δήλωσε ότι εκείνος σκοπεύει να εκδώσει εκτελεστική εντολή «σχετικά με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».

Δική του ανάρτηση στο Twitter ανέφερε: «Δεν θα το επιτρέψω. Το προσπάθησαν το 2016 και απέτυχαν. Μείνετε συντονισμένοι».

Λεπτομέρειες για το τι θα περιλαμβάνει η εντολή δεν έχουν δοθεί και όλοι περιμένουν να δουν τι θα γίνει.

 

Ζάκερμπεργκ: Η λογοκρισία μιας πλατφόρμας δεν είναι η σωστή αντίδραση

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Fox News την Τετάρτη ο Διευθύνων Σύμβουλος της Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, δήλωσε ότι η λογοκρισία μιας πλατφόρμας δεν είναι «η σωστή αντίδραση» για μια κυβέρνηση που λέει πως ανησυχεί για την λογοκρισία.

«Προσπαθώ να καταλάβω τι ακριβώς κάνουν, αλλά σε γενικές γραμμές νομίζω ότι μια κυβέρνηση που επιλέγει να λογοκρίνει μια πλατφόρμα επειδή ανησυχεί για την λογοκρισία, έχει την πιο λάθος αντίδραση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το κανάλι προέβαλε το τρέιλερ και είπε πως το βίντεο της συνέντευξης θα προβληθεί ολόκληρο την Πέμπτη.

H Google και η Google AlphaBet δεν έκαναν κάποιο σχόλιο για την στάση του Αμερικανού προέδρου. Το ίδιο και η Apple όταν της ζητήθηκε από δημοσιογράφους.

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.