Header Ads

Κοζάνη: Αντιδράσεις για τον προγραμματισμό του ΔΗΠΕΘΕ

Κοζάνη: Αντιδράσεις για τον προγραμματισμό του ΔΗΠΕΘΕ

Την αντίδρασή της για την έγκριση του πρόχειρου καλλιτεχνικού και οικονομικού προϋπολογισμού  του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, χωρίς την ύπαρξη καλλιτεχνικού διευθυντή αλλά και τη διοργάνωση της θεατρικής καλοκαιρινής παραγωγής με τίτλο: «Αχ Έρωτα» προϋπολογισμού 150 χιλιάδων ευρώ., εκφράζει με ανακοίνωσή η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Κοζάνης.

Όπως επισημαίνει η παράσταση αυτή θα είναι «μία από τις ακριβότερες παραστάσεις στην ιστορία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. σε μία περίοδο που λόγω των μέτρων καταπολέμησης του κορονοϊού είναι δεδομένη η οικονομική αποτυχία του εν λόγω εγχειρήματος με έλλειμμα που θα φτάσει στο ύψος των 100.000,00 ευρώ σύμφωνα με τον προϋπολογισμό».

Η Δημοτική Κίνηση «Κοζάνη Τόπος να Ζεις» επισημαίνει ότι «έχει εκφράσει πολλές φορές την θέση της ότι το έργο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι ανταποδοτικό και γι΄ αυτό άλλωστε το λόγο επιδοτείται από τον Δήμο Κοζάνης, την Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας και το Υπουργείο Πολιτισμού όμως θα περίμενε κανείς από μία διοίκηση που πολύ πρόσφατα προσπάθησε να απεντάξει από το πρόγραμμα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. προαποφασισμένες παραστάσεις λόγω κόστους να είναι πολύ πιο προσεκτική στο οικονομικό σκέλος των επιλογών της».

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

www.ert.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.