Header Ads

Κοζάνη: Συνάντηση Μ. Παπαδόπουλου με τον γ.γ. Επενδύσεων

Κοζάνη: Συνάντηση Μ. Παπαδόπουλου με τον γ.γ. Επενδύσεων

Συνάντηση εργασίας με στόχο την ανταλλαγή απόψεων και την διερεύνηση των προθέσεων της Γενικής Γραμματείας Επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης σε σχέση με τους πόρους που θα διατεθούν για την απολιγνιτοποίηση, είχε με τον Γενικό Γραμματέα Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, Δημήτρη Σκάλκο ο βουλευτής Ν. Κοζάνης, Μιχαήλ Παπαδόπουλος.

Από την πλευρά του ο κ. Παπαδόπουλος έθεσε καταρχήν το ζήτημα της ανεύρεσής πόρων από το ΕΣΠΑ 2013-2020 και τις Δημόσιες Επενδύσεις για την χρηματοδότηση προγραμμάτων «γέφυρα» για την απολιγιτοποίηση, επισημαίνοντας την σημασία του σχεδιασμού της νέας προγραμματικής περιόδου για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων όχι μόνον της απολιγνιτοποίησης, αλλά κυρίως της παροχής ευκαιριών ανάπτυξης και απασχόλησης στο Νομό Κοζάνης και σε ολόκληρο το Ενεργειακό Λεκανοπέδιο της Δυτικής Μακεδονίας.

Ο κ. Σκάλκος, μετά τη συζήτηση τόνισε ότι με την ολοκλήρωση και τη δημοσιοποίηση του master plan θα υπάρχει η δυνατότητα υποβολής προτάσεων από τους τοπικούς φορείς, ενώ υπογράμμισε ότι ο στόχος της Κυβέρνησης είναι η παροχή ευκαιριών σε όλους στο πλαίσιο της δίκαιης μετάβασης και πρωτίστως η εξασφάλιση επενδύσεων και η μόχλευση ιδιωτικών κεφαλαίων με την αξιοποίηση των δημοσίων επενδύσεων.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

www.ert.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.