Header Ads

Το Twitter μπλόκαρε την ανάρτηση του Τραμπ για τους «τραμπούκους»

Αμεση και ηχηρότατη ήταν η απάντηση του Twitter στον Αμερικανό πρόεδρο, για την υπογραφή εκτελεστικού διατάγματος με το οποίο επιδιώκει να καταργήσει το νόμο που προστατεύει τις εταιρείες social media.

Ο Τζωρτζ Φλόυντ έχει ακόμα μαστιγιές στην πλάτη του

Η πλατφόρμα μπλόκαρε - για πρώτη φορά - την ανάρτηση του Αμερικανού προέδρου για τα επεισόδια που έχουν ξεσπάσει στη Μινεάπολη και άλλες πολιτείες με αφορμή την εν ψυχρώ δολοφονία ενός μαύρου πολίτη από λευκό αστυνομικό.

Γιατί ο Τραμπ έχει βάλει στο στόχαστρό του τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ο Τραμπ είχε γράψει στο επίμαχο τιτίβισμα, που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, ότι δεν θα επιτρέψει στους «τραμπούκους» να αμαυρώνουν τη μνήμη του θύματος, προσθέτοντας ότι «όταν αρχίζουν οι λεηλασίες, αρχίζουν και οι πυροβολισμοί».

Πλέον, η ανάρτηση αυτή δεν εμφανίζεται στο προφίλ του προέδρου των ΗΠΑ. Για την ακρίβεια το twitter την απέκρυψε - δεν τη διέγραψε - και στη θέση της έχει εμφανιστεί προειδοποίηση που αναφέρει ότι η ανάρτηση παραβίασε τους κανόνες σχετικά με τον εγκωμιασμό πράξεων βίας.

.

«Ωστόσο, το Twitter έκρινε ότι το Tweet μπορεί να παραμείνει προσβάσιμο για λόγους δημόσιου συμφέροντος» τονίζεται. Ετσι, αν κλικάρει κάποιος πάνω στην προειδοποίηση μπορεί να δει το αρχικό τουιτάρισμα του Trump.

Αυτό σημαίνει πως οι άλλοι χρήστες δεν μπορούν να πατήσουν like, να απαντήσουν ή να κάνουν retweet - αλλά μπορούν να κάνουν retweet με συνημμένο σχόλιο.

Η ενέργεια αυτή έρχεται να κλιμακώσει την κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον Τραμπ και το Twitter, μετά την επισήμανση μιας ανάρτησης του σχετικά με τις επιστολικές ψήφους ως «παραπλανητική» μια ανάρτησή του.

Μετά από αυτό, ο Αμερικανός πρόεδρος υπέγραψε την Πέμπτη μια εκτελεστική εντολή με στόχο τις νομικές προστασίες που εμποδίζουν τους ανθρώπους να μηνύσουν ιστότοπους κοινωνικών μέσων.

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.