Header Ads

Η ΕΕ είναι φερέφωνο της Ελλάδας και της Κύπρου, ισχυρίζεται το τουρκικό ΥΠΕΞ

Την αντίδραση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών προκάλεσε η κοινή δήλωση των ΥΠΕΞ της ΕΕ σχετικά με τις παράνομες τουρκικές ενέργειες και προκλήσεις στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο.

Όπως ισχυρίστηκε o εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Αξόι, σχετικά με την κοινή δήλωση που καταδικάζει τις παράνομες ενέργειες της χώρας του, πρόκειται για ένα παράδειγμα «επαναλαμβανόμενου και στείρου λόγου που δεν εξυπηρετεί κανέναν σκοπό».

Η στάση αυτή, όπως είπε, παραμένει αδιάφορη στις «αυθεντικές πρωτοβουλίες» της Τουρκίας, και είναι «υποπροϊόν άδικων και παράνομων αξιώσεων της Ελλάδας και της Ελληνοκυπριακής Διοίκησης» (όπως αποκαλεί η Τουρκία την Κυπριακή Δημοκρατία) και «δεν έχει πιθανότητες να συμβάλει στην τοπική ειρήνη και σταθερότητα». Υπενθυμίζεται πως η κοινή δήλωση των ΥΠΕΞ της ΕΕ έλαβε χώρα μετά την πρόσφατη απόφαση της Τουρκίας για άλλη μια παράνομη αποστολή γεωτρυπάνου εντός της κυπριακής ΑΟΖ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Καταδίκη των τουρκικών ενεργειών σε Αιγαίο και ανατ. Μεσόγειο από την ΕΕ

Στη συνέχεια ο εκπρόσωπος του τουρκικύ ΥΠΕΞ υποστήριξε πως η ΕΕ δεν έδειξε αλληλεγγύη στη μάχη κατά του κορονοϊού, μα το κάνει άνευ όρων όταν αφορά στους Ελληνοκυπρίους. Στη συνέχεια, ισχυρίζεται πως η ΕΕ «λειτουργεί τυφλά ως φερέφωνο» της Ελλάδας και της Κύπρου και ζητά να προχωρήσει «με κοινή λογική και λαμβάνοντας υπόψιν το διεθνές δίκαιο και τα συμφέροντα» της Τουρκίας και του ψευδοκράτους στα υπό παράνομη τουρκική κατοχή εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.