Header Ads

Ο Κόμπι Μπράιαντ έγραφε βιβλίο για παιδιά με τον Πάουλο Κοέλιο - Ο συγγραφέας διέγραψε όλο το υλικό

Ο τραγικός θάνατος του κορυφαίου αθλητή του NBA, Κόμπι Μπράιαντ, σε δυστύχημα, μαζί με την 13χρονη κόρη του και άλλους επτά ανθρώπους, οι οποίοι επέβαιναν στο μοιραίο ελικόπτερο που συνετρίβη την Κυριακή στην Καλιφόρνια. έχει προκαλέσει θλίψη ανά την υφήλιο. Και ενώ, οι προσπάθειες για να βρεθεί η σορός του Κόμπι, αλλά και η αιτία του δυστυχήματος συνεχίζονται με εντατικό ρυθμό, ο διάσημος Βραζιλιάνος συγγραφέας Πάουλο Κοέλιο αποκάλυψε ότι ο Κόμπι κι εκείνος έγραφαν μαζί ένα βιβλίο για παιδιά. 

Οι δύο άνδρες άρχισαν να συζητούν την ιδέα το 2016, χρονιά κατά την οποία ο Κόμπι Μπράιαντ αποσύρθηκε από τα παρκέ, κλείνοντας την 20χρονη καριέρα του στο NBA.

Ωστόσο, άρχισαν να γράφουν το βιβλίο μόλις τους τελευταίους μήνες, όταν μετά τον περασμένο Αύγουστο, μετά από μήνες σιωπής, ο Κόμπι έστειλε το εξής μήνυμα στον Κοέλιο: «Πάμε να γράψουμε αυτό το βιβλίο μαζί». 

Όπως δήλωσε ο 72χρονος συγγραφέας στο AP, λίγες ώρες μετά την είδηση του θανάτου του Κόμπι Μπράιαντ, ο Πάουλο Κοέλιο έσβησε από τον υπολογιστή το κείμενο. 

«Έκανα delete επειδή δεν είχε κανένα νόημα να το δημοσιεύσω χωρίς εκείνον» δήλωσε ο συγγραφέας. 

«Αυτό δεν θα με εμποδίσει να γράψω κάποια μέρα για όσα έμαθα από τον Κόμπι και πόσο ‘larger than life’ άνθρωπος ήταν» πρόσθεσε. «Αλλά το βιβλίο για τα παιδιά δεν έχει νόημα πια». 

Η απόφαση του Βραζιλιάνου συγγραφέα απογοήτευσε πολλούς φαν του Μπράιαντ, οι οποίοι και «πλημμύρισαν» τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με μηνύματα στα οποία ζητούσαν από τον Κοέλιο να μην διαγράψει το κείμενο. 

Στόχος του βιβλίου, κατά τον συγγραφέα, ήταν να εμπνεύσει και να ενθαρρύνει μη προνομιούχα παιδιά να ξεπεράσουν τις δυσκολίες μέσω της ενασχόλησης τους με τον αθλητισμό 

«Ο Κόμπι ήθελε να γράψουμε ένα βιβλίο που θα αποτελούσε ένα θετικό παράδειγμα για τα παιδιά, ειδικά για όσα έχουν ταπεινό σημείο εκκίνησης στη ζωή». 

Ο Κόμπι ήταν φαν του Κοέλιο και είχε δηλώσει ότι «Ο Αλχημιστής» ήταν το αγαπημένο του βιβλίο. 

 Με πληροφορίες από HuffPost.com, Time

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.