Header Ads

Το μοντέλο Τζίτζι Χαντίντ είναι πιθανή ένορκος για δίκη του Ουάινστιν για βιασμό

Σ' αυτή τη φωτογραφία από video, το σούπερ μόντελ Τζίτζι Χαντίντ φεύγει από το δικαστήριο του Μανχάταν 

 

Το μοντέλο Τζίτζι Χαντίντ αποκαλύφθηκε ότι μπορεί να είναι ένας από τους πιθανούς ενόρκους για τη δίκη του πρώην παραγωγού του Χόλιγουντ Χάρβεϊ Γουάινσταϊν ο οποίος κατηγορείται για βιασμό. 

Δεκάδες πιθανοί ένορκοι εμφανίστηκαν σε δικαστήριο του Μανχάταν για τη δίκη του πρώην παραγωγού του Χόλιγουντ μεταξύ άλλων κι η 24 ετών καλλονή.

Η Χαντίντ είπε στον δικαστή Τζέιμς Μπερκ, που προεδρεύει, ότι είχε συναντήσει τον Γουάινσταϊν κατά το παρελθόν, κι ότι γνώριζε τη Σάλμα Χάγιεκ, η οποία είναι μεταξύ των όσων τον έχουν κατηγορήσει, μεταξύ άλλων, και για βιασμό. Η ίδια επίσης είναι φίλη του μοντέλου Κάρα Ντελεβίν, η οποία έχει επίσης μιλήσει δημοσίως για σεξουαλική παρενόχληση από τον Γουάινσταϊν κι έχει κάνει δηλώσεις στο πλαίσιο του κινήματος #MeToo.

Η δίκη του άλλοτε πανίσχυρου άνδρα της βιομηχανίας του θεάματος εισήλθε στη δεύτερη εβδομάδα της, ενώ ο δικαστής και οι δικηγόροι στην υπόθεση προσπαθούν να επιλέξουν μια ομάδα 12 αμερόληπτων Νεοϋορκέζων που θα αποφασίσουν για την τύχη του.

΄Οταν ο Μπερκ ρώτησε την Χαντίτ αν μπορεί να είναι αμερόληπτη εκείνη απάντησε: 

«Νομίζω ότι μπορώ ακόμη να έχω ανοιχτό μυαλό σε σχέση με τα γεγονότα».

Σαράντα άλλοι πιθανοί ένορκοι απορρίφθηκαν, αφού είπαν ότι δεν θα μπορούσαν να είναι αντικειμενικοί, χωρίς να δώσουν κάποιον συγκεκριμένο λόγο. Ο Μπερκ ανέφερε ότι ελπίζει ότι η ομάδα των ενόρκων να ολοκληρωθεί μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα. 

Ο 67χρονος Γουάισταϊν έχει δηλώσει αθώος στις κατηγορίες ότι επιτέθηκε εναντίον δύο γυναικών και βρίσκεται αντιμέτωπος με την ισόβια κάθειρξη. Η δίκη του ξεκίνησε την 6η Ιανουαρίου και μπορεί να διαρκέσει έως και 2 μήνες.

Με πληροφορίες από: www.theguardian.com

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.