Header Ads

Χαμενεΐ: Το «χτύπημα» του Ιράν κατά των ΗΠΑ έγινε με το «χέρι του θεού»

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιραν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, δήλωσε στο κήρυγμά του κατά τη διάρκεια της προσευχής την Παρασκευή ότι οι πυραυλικές επιθέσεις της Τεχεράνης σε αμερικανικούς στόχους στο Ιράκ έδειξαν ότι υπήρχε θεϊκή υποστήριξη για αυτό το «χαστούκι» σε μια παγκόσμια δύναμη.

Κάνοντας το εβδομαδιαίο κήρυγμα στην Τεχεράνη για πρώτη φορά από το 2012, την ώρα που το Ιράν και οι ηγέτες του βρίσκονται υπό πίεση τόσο εντός όσο και εκτός των συνόρων ο Χαμμαέι είπε επίσης ότι οι αμερικανικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν εξαιτίας της αντιπαράθεσης για το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας δεν θα έχουν ως αποτέλεσμα την οπισθοχώρηση του Ιράν.

Χιλιάδες είχαν συγκεντρωθεί μέσα σε μια μεγάλη αίθουσα προσευχής στην κεντρική Τεχεράνη και γέμισα ασφυκτικά την περιοχή και τους δρόμους έξω από το κτίριο, φωνάζοντας « Θάνατος στην Αμερική».

Το κήρυγμα δόθηκε την ώρα που οι ηγέτες του Ιράν αντιμετωπίζουν επί ημέρες βίαιες διαμαρτυρίες από πολίτες, μετά την παραδοχή του στρατού για την κατά λάθος κατάρριψη του ουκρανικού αεροσκάφους με τους 176 επιβαίνοντες.

«Το γεγονός ότι το Ιράν έχει την εξουσία να δώσει ένα τέτοιο χαστούκι σε μια παγκόσμια δύναμη δείχνει το χέρι του Θεού», δήλωσε ο Χαμενεΐ, λέγοντας ότι η δολοφονία του Κασέμ Σολεϊμανί έδειξε την «τρομοκρατική φύση» της Ουάσινγκτον.

Παράλληλα, ο Χαμενεΐ χαρακτήρισε τη συντριβή ως μια τραγωδία και ένα πολύ λυπηρό περιστατικό που χρησιμοποιήθηκε από τους «εχθρούς» του Ιράν, αναφερόμενος στις ΗΠΑ και τους συμμάχους της, για να επισκιάσει τη δολοφονία του Σολεϊμανί.

(με πληροφορίες από Reuters)

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.