Header Ads

Επιστήμονες ανακάλυψαν 4 νέα είδη καρχαριών που «περπατάνε»

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν πρόσφατα τέσσερα νέα είδη καρχαριών που έχουν ένα ασυνήθιστο χαρακτηριστικό: χρησιμοποιούν τα πτερύγιά τους για να περπατήσουν.

Αρχικά, οι ερευνητές γνώριζαν μόνο για ένα είδος καρχαρία που μπορεί να περπατήσει αλλά στη συνέχεια της έρευνας ανακάλυψαν άλλα 4 νέα είδη, σύμφωνα με το περιοδικό People.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν επίσης ότι τα συγκεκριμένα είδη καρχαριών έχουν αυτό το χαρακτηριστικό για τουλάχιστον 9 εκατομμύρια χρόνια.

«Η ανακάλυψη αποδεικνύει ότι οι σύγχρονοι καρχαρίες έχουν εξελιχθεί με γρήγορο ρυθμό και έχουν προσαρμοστεί στις αλλαγές του περιβάλλοντος», δήλωσε ο Έρντμαν, ο διεθνής αντιπρόεδρος για τη διατήρηση των θαλάσσιων προγραμμάτων Ασίας-Ειρηνικού.

Το είδος καρχαρία που ήταν γνωστό -μέχρι σήμερα- ότι μπορεί να περπατήσει, βρίσκεται στην ανατολική Ινδονησία, στην Νέα Γουινέα και σε ορισμένες περιοχές της Αυστραλίας.

Ο Έρντμαν δήλωσε ότι οι τελευταίες ανακαλύψεις θα μπορούσαν να βοηθήσουν τις προσπάθειες διατήρησης του είδους στην περιοχή, έγραψε στη Conservation International.

Η Conservation International δημοσίευσε ένα βίντεο που δείχνει τους εξαιρετικά σπάνιους καρχαρίες να κινούνται γρήγορα κατά μήκος του ωκεανού, ψάχνοντας για τροφή κάτω από βράχους και κοράλλια.

Ο Έρντμαν ελπίζει να προσθέσει μερικούς από τους καρχαρίες στον κατάλογο με τα απειλούμενα είδη της IUCN, ανέφερε το CNN.

«Είναι σημαντικό οι τοπικές κοινότητες, οι κυβερνήσεις και το διεθνές κοινό να συνεχίσουν να εργάζονται για τη δημιουργία θαλάσσιων προστατευόμενων περιοχών για να διασφαλίσουν ότι η βιοποικιλότητα του ωκεανού μας θα συνεχίσει να ανθίζει».

πηγή: people

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.