Header Ads

Κοζάνη: Κινητοποίηση κατοίκων για το κλείσιμο του καταστήματος ΕΛΤΑ στα Σέρβια

stigmiotypo-othonis-2025-11-03-133636

Εκπρόσωποι φορέων αλλά και απλοί πολίτες συγκεντρώθηκαν έξω από το Ταχυδρομείο στην περιοχή των Σερβίων Κοζάνης, για να διαμαρτυρηθούν για το κλείσιμο καταστημάτων ΕΛΤΑ.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης κλείνουν καταστήματα ΕΛΤΑ, σε περιοχές όπως στα Σέρβια, στο διπλανό Βελβεντό, στη Νεάπολη και στη Σιάτιστα, και η αναστάτωση παραμένει παρά το ότι έχει ανασταλεί για τρεις μήνες το κλείσιμο των καταστημάτων των ΕΛΤΑ, στην περιφέρεια.

Ήδη στο δήμο Σερβίων, και στην κωμόπολη των Σερβίων έχουν κλείσει τραπεζικά υποκαταστήματα και υπηρεσίες με το πέρασμα των χρόνων και οι κάτοικοι εκφράζουν την αγωνία τους και για το επικείμενο κλείσιμο του ταχυδρομείου.

«Ο ταχυδρόμος ήταν πάντα η συνείδηση των κατοίκων του χωριού και συνέδεε το χωριό με την πόλη», «μόνο που βλέπαμε τον ταχυδρόμο άνοιγε η καρδιά μας», «Θα είναι πλήγμα στην κοινωνία», όπως ανέφεραν κάτοικοι της περιοχής στην εκπομπή «Περίμετρο» της ΕΡΤ3. Αίτημα των κατοίκων να παρθεί πίσω η απόφαση για το κλείσιμο.

Ο προϊστάμενος του ταχυδρομείου, Κωνσταντίνος Δήμος, ανέφερε σχετικά, «Το Ταχυδρομείο Σερβίων εκπροσωπεί 17 χωριά σε ακτίνα 30-40 χλμ, επίσης είναι και ορεινά τα χωριά. Ο κόσμος θέλει να μείνει το ταχυδρομείο εδώ για να εξυπηρετείται, οι συνταξιούχοι, όσον αφορά τα δέματα, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, αγρότες, τραπεζικές συναλλαγές».

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Σε ανάρτησή του ο δήμος Σερβίων αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Η ατμόσφαιρα ήταν φορτισμένη, με τον κόσμο να εκφράζει την αγωνία του για το μέλλον της περιοχής. Η πιθανή απώλεια βασικών υπηρεσιών δεν είναι απλώς ένα διοικητικό ζήτημα, αλλά πλήγμα στην καθημερινότητα, στην αίσθηση ασφάλειας και στη συνέχεια της ζωής του δήμου μας.
Παρόντες στη συγκέντρωση ήταν ο δήμαρχος Σερβίων Χρήστος Ελευθερίου, ο δήμαρχος Βελβεντού Μανώλης Στεργίου, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι κομμάτων, στέλνοντας όλοι μαζί ένα μήνυμα ενότητας και αποφασιστικότητας.
Η σημερινή κίνηση δεν ήταν μια απλή διαμαρτυρία, αλλά μια έκφραση φροντίδας για τον τόπο. Ένα κάλεσμα να μη σβήσει ο δήμος Σερβίων, να μην αφεθεί στη φθορά και στην αδιαφορία. Γιατί κάθε υπηρεσία που χάνεται, αφαιρεί ένα κομμάτι ζωής από μια ολόκληρη κοινωνία».

Ρεπορτάζ: Δέσποινα Αμαραντίδου

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.