Header Ads

Δήμαρχος Καστοριάς: Να ενταχθούμε στο σχέδιο δίκαιης μετάβασης

Την ουσιαστική και με συγκεκριμένα μέτρα ένταξη της Καστοριάς στο Σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, ζήτησε από τον υφυπουργό Ανάπτυξης  Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκο Παπαθανάση ο δήμαρχος Καστοριάς, Γιάννης Κορεντσίδης.

Ο κ. Παπαθανάσης επισκέφθηκε το Δημαρχείο Καστοριάς, μαζί με στελέχη της «ΜΕΤΑΒΑΣΗ Α.Ε.»,  προκειμένου να ενημερώσει για το Σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης στη Δυτική Μακεδονία.

«Δεν θα δεχθούμε Περιφέρεια δύο ταχυτήτων», τόνισε ο Δήμαρχος Καστοριάς, αναφέροντας πως «η Καστοριά παρακμάζει και έχει ανάγκη άμεσα από μέτρα και ισχυρά κίνητρα για επενδύσεις, που θα δώσουν οικονομική ώθηση στην περιοχή», ζητώντας την ισόρροπη κατανομή των πόρων του ΣΔΑΜ και στους τέσσερις νομούς της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Ο κ. Κορεντσίδης τόνισε πως κυρίαρχα προβλήματα της Καστοριάς είναι η οικονομική ύφεση που οφείλεται σε μία σειρά παραγόντων, με αποτέλεσμα τα μεγάλα ποσοστά ανεργίας στο Νομό, αλλά και το δημογραφικό πρόβλημα λόγω μετανάστευσης μεγάλου μέρους του πληθυσμού.

Παράλληλα, ζήτησε για άλλη μία φορά την επιδότηση του κόστους των εσωτερικών εγκαταστάσεων Φυσικού Αερίου, μέσα από τα προγράμματα του Υπουργείου Ανάπτυξης και  έθεσε και στον κ. Παπαθανάση, το πάγιο αίτημα για την ανάγκη ολοκλήρωσης των εργασιών του Φράγματος Νεστορίου, η λειτουργία του οποίου είναι επιτακτική ανάγκη για τον πρωτογενή τομέα.

Στην συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης, η Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς, Δέσποινα Κοζατσάνη, η επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Μαρία Αντωνίου και ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Καστοριάς, Βασίλης Βελλίδης.

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.