Header Ads

Εορδαία: Παρέμβαση για τον αγωγό φυσικού αερίου στον Περδίκκα

Παρέμβαση στο θέμα σχετικά, με τον υπό κατασκευή αγωγό του φυσικού αερίου, της ΔΕΔΑ, που θα τροφοδοτεί τη Φλώρινα  και διέρχεται από την Κοινότητα του  Περδίκκα έκαναν οι Κοινοτικοί Σύμβουλοι του ψηφοδελτίου «Περδίκκας – Νέα εποχή» Αρσενίδης Ηλίας και Βλάχου Αντιγόνη θέτοντας σειρά ερωτημάτων.

Όπως αναφέρουν, από το 2020 το θέμα ήταν γνωστό στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας με τα έργα και τις δαπάνες να προέρχονται από το ΕΣΠΑ 2014-2020 (ΕΠ –ΥΜΕΠΕΡΑΑ), υποστηρίζοντας, ότι «οι δαπάνες αυτές αφορούν τις Τηλεθερμάνσεις των πόλεων (Πτολεμαΐδας- Κοζάνης – Αμυνταίου και Φλώρινας). Τον Φεβρουαρίου του 2022, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΔΑ Μάριος Τσάκας που επισκέφθηκε τον Περδίκκα, όπου κατασκευάζεται το λεγόμενο «χαλύβδινο δίκτυο» μέσης πίεσης, και θα μεταφέρει το αέριο από τον αγωγό ΤΑΡ στις παρυφές της Φλώρινας και από εκεί, μέσω του δικτύου χαμηλής πίεσης, το φυσικό αέριο θα μεταφέρεται στους 5000 καταναλωτές «πουθενά όμως δεν αναφέρεται ότι υπάρχει πρόβλεψη για την Κοινότητα του Περδίκκα πως θα έχει φυσικό αέριο».

Οι κοινοτικοί σύμβουλοι του ψηφοδελτίου « Περδίκκας -Νέα εποχή»  κοινοποιούν τους προβληματισμούς τους, στον Περιφερειάρχη Δ. Μακεδονίας στην Πρόεδρο και στους επικεφαλής των παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, αντίστοιχα στον Δήμαρχο Εορδαίας, στο Δημοτικό Συμβούλιο και στους επικεφαλής των παρατάξεων, στον Πρόεδρο του Περδίκκα, στην ΑΝ ΚΟ, στη ΔΕΔΑ, στο ΤΕΕ, στο ΕΒΕ,  στο Δίκτυο Προέδρων και Κοινοτήτων, στον Εμπορικό Σύλλογο και στο Εργατικό Κέντρο Πτολεμαΐδας.  Το πλαίσιο των  ερωτημάτων, αιτημάτων, τους  έχουν ως εξής:

1ον Γνώριζε η Δημοτική Αρχή για το θέμα και αν ναι τι έκανε για να εξασφαλισθεί φυσικό αέριο στον Περδίκκα;;;;

2ον Η Περιφέρεια και ειδικά ο κ. Κασαπίδης που εισηγήθηκε χρέη Τεχνικού Συμβούλου – Project manager να εκτελέσει η Αναπτυξιακή Δυτικής Μακεδονίας Α.Ε. (ΑΝΚΟ), γιατί δεν ενημέρωσε σχετικά το Τοπικό Συμβούλιο του Περδίκκα;;;

3ον Τι οφέλη θα έχει η κοινότητα και γιατί αυτά μέχρι σήμερα αν υπάρχουν δεν έχουν γίνει γνωστά;;;;

4ον Ζητούμε ενημέρωση από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς από την εταιρεία διαχείρισης, τον Δήμο, την Περιφέρεια, και φυσικά την ΑΝΚΟ.

5ον Επιφυλασσόμεθα για έναρξη αγωνιστικών κινητοποιήσεων σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα δίκαια μας αιτήματα που είναι:

1ον Παροχή φυσικού αερίου σε όλη την κοινότητα με χαμηλή χρέωση και  συμβολαιοποίηση σε βάθος ετών.

2ον Ανάληψη του όποιου κόστους προς τους καταναλωτές από κονδύλι που δεν θα βαρύνει τους καταναλωτές.

3ον Ποσοστό σε προσλήψεις προσωπικού από την εταιρεία από άνεργα άτομα της κοινότητας.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.