Header Ads

Κοζάνη: Παρουσίαση της πρότασης για την Ακρινή – Μετατροπή του οικισμού σε “Πράσινο χωριό”

Η παρουσίαση της τελικής πρότασης του Αναπληρωτή Υπουργού Νίκου Παπαθανάση στους κατοίκους της Ακρινής από τον Διευθύνοντα Συμβούλο της ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ ΑΕ, Γιάννη Μπούκη ολοκληρώθηκε, με τις διευκρινήσεις που δόθηκαν στο σύνολο του σχεδίου για την μετατροπή του οικισμού σε Πράσινο χωριό.

Ο κ. Μπούκης στην διάρκεια της παρουσίασης του εναλλακτικού σχεδίου έκανε λόγο για τα ανταποδοτικά οφέλη των κατοίκων, την βελτίωση των υποδομών του χωριού. Στάθηκε ιδιαίτερα στα πλεονεκτήματα που θα δοθούν στους κατοίκους από την κατασκευή ενός φωτοβολταϊκού πάρκου ισχύος 27 μεγαβάτ, μίλησε για την ενεργειακή αναβάθμιση των κατοικιών και την οικονομική κάλυψη για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων.

Μεταξύ άλλων η πρόταση περιλαμβάνει την δημιουργία επιχειρηματικού πάρκου καθώς και την κατάρτιση των κατοίκων σε επαγγελματικές δεξιότητες. Αυτήν την ώρα σε εξέλιξη είναι η Λαϊκή Συνέλευση με την συμμετοχή των κατοίκων του χωριού στο πολύκεντρο Ακρινής που γέμισε ασφυκτικά. Σε δηλώσεις του ο Υφυπουργός Μεταφορών κ. Παπαδόπουλος σημείωσε ότι “η πρόταση της κυβέρνησης δίνει προοπτική και όραμα”.

Η συνέλευση γίνεται, προκειμένου ναενημερωθούν οι κάτοικοι για το περιεχόμενο της εναλλακτικής πρότασης της κυβέρνησης, αντί της μετεγκατάστασης του οικισμού.

Διευκρινήσεις επ αυτού δόθηκαν και από τον Πρόεδρο της Ακρινής Θεοχάρη Καζαντζίδη, ο οποίος στο ξεκίνημα της τοποθέτησης του στάθηκε στον διχασμό που έχει προκληθεί και στις εξελίξεις σε ότι αφορά στην μετεγκατάσταση του χωριού που μερίδα κατοίκων εμμένει και από την άλλη την εναλλακτική πρόταση που παρουσιάζεται. Ο Πρόεδρος του χωριού έκανε λόγο για “αδιαφανείς διαδικασίες την περίοδο της διαβούλευσης” τονίζοντας ότι ορισμένες συζητήσεις εγιναν έν απουσία του. Επεσήμανε ακόμα ότι το αίτημα της μετεγκατάστασης συνεχίζει να αποτελεί προτεραιότητα για τον Σύλλογο Περιβάλλοντος, τα μέλη του οποίου αγωνίζονται όλα αυτά τα χρόνια για την υλοποίηση της, ενώ αναμένονται δικαστικές αποφάσεις.

Στην διαδικασία συμμετέχει και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας όπου ο Αντιπρύτανης Νίκος Σαρηγιαννίδης τόνισε μεταξύ άλλων ότι στόχος είναι ο μετασχηματισμός της Ακρινής σε μεταβιομηχανικό πάρκο. Στην σημερινή διαδικασία όπου δίνονται περεταίρω διευκρινήσεις σχετικά με την τελική πρόταση του Υπουργείου, συμμετέχουν και εκπρόσωποι του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, το παρόν δίνει ο Υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος, βουλευτές του Νομού, εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού και ο Δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας.

Δηλώσεις Υφυπουργού Μεταφορών Μιχάλη Παπαδόπουλου

ΕΡΤ Κοζάνης: Σύνταξη_ Δέσποινα Αμαραντίδου

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.