Header Ads

Γιατί μας «απαγορεύουν» να γερνάμε – Αιώνια νιότη ή μια γεμάτη ζωή

Ιούλιος 2021 -  Στα 63 της χρόνια η ηθοποιός Andie MacDowell υπερασπίζεται τα γκρίζα της μαλλιάκαι τις ρυτίδες της

Το στερεότυπο που μας θέλει όλες «νέες», χωρίς ρυτίδες, μαύρους κύκλους, παραπανίσια κιλά έως τα βαθιά μας γεράματα έχει αναγκάσει τις γυναίκες να επιδίδονται στο ματαιόδοξο κυνήγι της αιώνιας νιότης.   

Εξαντλητικές δίαιτες, πλαστικές επεμβάσεις που συχνά παραμορφώνουν (δες την περίπτωση της Λίντα Εβανγκελίστα) προβάλουν το μοντέλο της γυναίκας που δεν έχει δικαίωμα να γεράσει. Γιατί σε αυτή την περίπτωση την περιμένουν του κόσμου τα δεινά όπως δεν θα αρέσει σε κανένα, ο σύντροφος/σύζυγος θα αναζητήσει νεότερη αγκαλιά και πολλά ακόμη. 

Σ’ έναν κόσμο που οι ηλικίες πάνω από 30 και τα 40 δεν είναι αποδεκτές, η μάχη με  αντίπαλο τον χρόνο, μας οδηγεί σε μια ζωή που ξεχνάμε να τη ζήσουμε.  

Να γελάσουμε, να διασκεδάσουμε, να βγούμε, να ερωτευτούμε και να κάνουμε όλα αυτά που θα μας κρατήσουν νέες. Όχι μόνο εμφανισιακά αλλά κυρίως ψυχικά. Γιατί όταν η ψυχή γελάει είμαστε όλες πιο όμορφες και πιο νέες…   

Τα τελευταία χρόνια δειλά αλλά ενθαρρυντικά, ακούγονται κάποιες φωνές γυναικών που υπερασπίζονται τα χρόνια τους που περνούν. 

H Αντι ΜακΝτάουελ, παρότι από την αρχή της καριέρας της μέχρι και σήμερα υπήρξε beauty icon ως μούσα μεγάλων εταιρειών, σήμερα τάσσεται υπέρ του δικαιώματος της να γεράσει φυσικά.  

Στα 63 της χρόνια η ηθοποιός υπερασπίζεται τα γκρίζα της μαλλιά (δεν τα έχει βάψει τα τελευταία 23 χρόνια!) και τις ρυτίδες της. 

Σε συνέντευξή της στο The Zoe Report αποκαλύπτει ότι στην αρχή φοβόταν τις αντιδράσεις του κόσμου. «Όταν εμφανίστηκα για πρώτη φορά με τα γκρίζα μαλλιά στο φεστιβάλ Καννών φοβόμουν ότι ο κόσμος θα είναι κακός. Διάβασα όλα τα σχόλια. Τελικά όλοι εκθείασαν την ομορφιά της λέγοντας ότι δεν έχει ηλικία». 

«Οι γυναίκες κουράστηκαν με την ιδέα ότι δεν μπορούν να μεγαλώσουν και την ίδια στιγμή να είναι και όμορφες. Από την άλλη, οι άντρες γερνάνε και συνεχίζουμε να τους αγαπάμε. Θέλω λοιπόν να είμαι όμορφη και δεν θέλω να βασανίζω τον εαυτό μου για να είμαι όμορφη. Θέλω να είμαι όπως οι άνδρες». 

Όπως είπε η τρέλα αυτή ενισχύεται σημαντικά και από τις απόψεις των ανδρών που «μας έχουν πουλήσει την ιδέα ότι εκείνοι γερνούν καλύτερα από εμάς. Είναι όμως ανοησίες», λέει η Αμερικανίδα σταρ και δεν θα διαφωνήσουμε μαζί της. 

Ας διατηρήσουμε λοιπόν τη ομορφιά μας με τον τρόπο που εμείς επιλέγουμε, καλύπτοντας της δικές μας ανάγκες. Άλλωστε, καλύτερο από την αιώνια νιότη είναι μια γεμάτη ζωή! 

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.